Gulbenes - Alūksnes bānītis Mārtiņus vizinās par brīvu

7.novembrī Gulbenes - Alūksnes šaursliežu dzelzceļš aicina apmeklēt tradicionālo Mārtiņdienas ieskaņas pasākumu, īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem un Mārtiņi.

Svētku brauciens no Gulbenes stacijas sāksies plkst.13.25, brauciena laikā viesi tiks iepazīstināti ar Mārtiņdienas tradīcijām. Pie Papardes stacijas varēs izvingrināt balsi un izkustināt kājas jautrā dancī kopā ar folkloras kopu ''Madava'' un deju kolektīvu ''Klabdancis''.

Kopīgi degustēsim Bānīša putru, kā arī jautri pavadīsim laiku pie ugunskura, uz kura varēs uzcept arī pašu sarūpēto maltīti. Īpašo Mārtiņdienas svētku atmosfēru palīdzēs nodrošināt kaziņa Līna, gailis Mārtiņš un trusis Baltļipis.

Aktīvā dzīvesveida cienītājiem piedāvāsim iet rotaļās un izmēģināt spēkus vizinoties ar rokasdrezīnu.

Mārtiņdienas svētku vilciens no Gulbenes stacijas uz Papardi aties pulksten 13.25, bet atgriešanās Gulbenē plkst. 16.45. Visiem Mārtiņiem Mārtiņdienas brauciens Bānītī par brīvu!

Gulbenes - Alūksnes bānītis ir ne tikai vēsturisks dzelzceļš un valsts nozīmes kultūras piemineklis, bet arī nozīmīgs vietējā transporta līdzeklis Vidzemes reģiona iedzīvotājiem, kas joprojām veic regulāros pasažieru pārvadājumus starp Gulbeni un Alūksni.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.