Liepājā notiek otrais tvīda brauciens

Liepājā sestdien notiks otrais tvīda brauciens, ko atbalstīs Latvijas Veclaiku divriteņu klubs ar domubiedriem.

Pasākumu, kas pagājušogad ieguva lielu skatītāju un dalībnieku atsaucību, šogad papildinās muzikālas, video un velo performances, lekcija par velo rūpniecību Liepājā, kā arī riteņu un to detaļu izsole.

Tvīda brauciens sākās plkst.14 Rožu laukumā, bet beigsies promenādē.

Tvīda braucienā piedalās liepājnieki, aktīvie velobraucēji, neatkarīgi no riteņa izmēra, vecuma vai dizaina. Dalībnieki pucēties tērpos, kas pieskaņoti velosipēdam vai šā gada pasākuma tematikai – "Medūza". Pasākuma noslēgumā labākais tērps un ritenis tiks apbalvoti.

Pēc tvīda brauciena notiks vairākas aktivitātes, tostarp riteņu un to detaļu izsole par ziedojumiem. Daļu izsolē iegūtos līdzekļus novirzīs riteņu novietnes izveidei Liepājā. Notiks arī vairākas velo performances – liepājnieki, kas apguvuši interesantas braukšanas tehnikas, šajā dienā aicināti tās atrādīt arī pārējiem pasākuma dalībniekiem.

Pasākuma beigās ar gaismas un skaņas palīdzību, piedaloties meksikāņu multimediju māksliniekam, plānota instalācijas objekta "Medūza" eksponēšana, kas notiks pie jūras netālu no pludmales bāra "Red Sun Buffet". Par muzikālo noformējumu pasākuma laikā rūpēsies mūziķis Oleksijs Demčenko ar draugiem.

Izklaide

17. un 18.septembrī "Kultūrtelpā Auss" norisinājās "Izdevniecības MicRec" organizētā pirmā "Maestro Songwriting Camp" dziesmu rakstīšanas nometne, kuru apmeklēja arī tās patrons Maestro Raimonds Pauls.

Svarīgākais