Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Top somu apavu izstāde "Līdz potītēm dizainā"

3.novembrī tiks atklāta Somijas kultūras institūta rosinātā un radošās telpas "Tasty" organizētā izstāde "Līdz potītēm dizainā" ("Design ankl-deep"). Somu apavi nebūt nav robusti un tikai funkcionāli. Izstādē varēs aplūkot vairākus augstas klases somu dizaineru radītus izstrādājumus un salīdzināt ar tiem apaviem, kas tiek veidoti ražošanai masu patēriņam.

Ziemeļvalstu skarbais klimats apavu ražotājiem uzspiež savus noteikumus, tādēļ izstādē varēs redzēt gan filca, gan arī gumijas apavu jaunākos modeļus, kā arī pilsētas dzīvei piemērotus apavus, informē Ziemeļu Ministru padomes biroja kultūras padomniece Ginta Tropa.

Apavu izgatavošanai Somijā ir gara vēsture. Somijas ražotāji vienmēr nodrošinājuši augstu apavu kvalitāti.

Pateicoties izcilākajiem Somijas māksliniekiem un izstādes veidotājiem, mums radusies iespēja iepazīties ar jaunākajiem Somijas dizaineru darbiem - galvenokārt tie ir jaunie mākslinieki, kas pārsteidz ar īpatnēju stilu un interesantiem risinājumiem.

Ļoti savdabīgus un no kopējā konteksta atšķirīgus modeļus rada Minna Parika (Minna Parikka) un Jūlija Lundstena (Julia Lundsten). Jūlijas Lundstenas darbi tiek pārdoti ar firmas zīmi Finsk. Ja M.Parikas veidotie kurpju modeļi akcentē sievišķību un valšķīgumu, tad J.Lundstenas kurpes atgādina nelielas skulptūras. Manolo Blahniks Lundstenas kurpes nodēvējis par pilnību.

Somu apavi šobrīd pasaules modes kontekstā sasnieguši ievērības cienīgu līmeni.

No 4. līdz 28.novembrim Somijas izcilāko dizaineru darbus varēs apskatīt Rīgā, radošajā telpā "Tasty", Martas iela 1 - 1.