Brīvdabas muzejā jaunam Ginesa rekordam grebs pasaulē lielāko koka karoti

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā nedēļas nogalē, 4. un 5.jūnijā, notiks Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus, kurā plānots sākt darbu pie pasaulē lielākās koka karotes grebšanas.

Šogad muzejs plāno sasniegt jaunu Ginesa rekordu, veidojot lielāko koka karoti pasaulē. Pirmais posms šī panākuma sasniegšanai būs 4.‒5.jūnija gadatirgus laikā, kad gan lieli, gan mazi amatnieka Aināra Vanaga vadībā aicināti piedalīties Baltijā lielākās karotes grebšanā. Iecerētās karotes garums varētu sasniegt trīs metrus.

Gadatirgū pulcēsies amatnieki no visas Latvijas, ne tikai lai izrādītu savas prasmes, bet arī pārdotu darinājumus. Šogad starp tiem būs arī mājas vīns.

Vienlaikus tiks piedāvāta plaša kultūras programma. Savukārt tiem, kuri plāno kāzas vai citus pasākumus ar folkloras kopu līdzdalību, būs iespēja atrast un nolīgt sev tīkamākos spēlmaņus, dziedātājus un dancotājus, jo šogad kopas tirgū nevis vienkārši uzstāsies, bet savā starpā lielīsies, sacentīsies un tiks izsolītas.

Par straujākām lustēm gādās ritma apvienība "Pulsa efekts", kas 4.jūnijā plkst.11.40 spēlēs uz lielās skatuves, bet vēlāk iekustinās un ieritmizēs Kurzemes cepļa atvēršanu. Savukārt 5. jūnijā plkst.13 ritmu cienītāji varēs novērtēt dejas izrādi "No pagāniem līdz mūsdienām" ar grupas "Auļi" muzikantu līdzdalību.

Tirgus izskaņā 5.jūnijā plkst.15 nokusušos pircējus priecēs Priedes kroga atvēršana ar labāko alu tūri Latvijā Marijas Bērziņas, Andra Daņiļenko un Valda Zilbera vadībā.

Gadatirgus abas dienas notiks no plkst.10 līdz 17.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs atrodas Juglas ezera krastā un apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst.10 līdz 17. Muzejā izveidotas latviešu zemnieku, amatnieku un zvejnieku sētas. Visās apskatāma pastāvīgā ekspozīcija – sadzīves un darba priekšmeti, interjera iekārtojums, kas raksturo laika posmu, novadu un mājas saimnieku nodarbošanos.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais