Notiks mākslas akcija „Pastaiga–3”

Latvijas Mākslas augstskolu asociācija, Latvijas Mākslas augstskolu asociācijas Studentu padome sadarbībā ar akciju sabiedrību „Pasažieru vilciens” sestdien, 14. maijā dodas kārtējā mākslas akcijā „Pastaiga – 3” ar vilcienu no Rīgas uz Ziemeļlatviju.

Vilciens atiet plkst. 8:25, taču pirms tam – jau no plkst. 8:00 stacijas laukumā un hallēs notiks dažādas zibakcijas (flash mob). Vilciena vagonos radoši izpausties brauciena laikā ir aicināti mākslas augstskolu studenti, iesaistot vilcina pasažierus. Vilciens kursēs pēc ierastā saraksta pieturot pieturvietās, lai uzņemtu pasažierus.

Latvijas Kultūras akadēmijas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Mākslas akadēmijas studenti un mācībspēki ir pārliecināti, ka tikai radoši, enerģiski, enerģētiski un pozitīvi domājoši cilvēki spēj Latvijai dot nepieciešamo impulsu pilnvērtīgai attīstībai.

Tāpēc dodamies šajā ekstra braucienā, lai ceļā uz Ogri, Lielvārdi, Skrīveriem, Aizkraukli, Koknesi, Pļaviņām, Kalsnavu, Madonu, Cesvaini, Gulbeni, Alūksni mēs ne tikai paustu savu māksliniecisko dabu, bet meklētu arī jaunas ierosmes, idejas no ceļā satiktajiem cilvēkiem, tās radoši izmantotu un vestu atpakaļ uz mūsu galvaspilsētu Rīgu.

Uzskatām, ka kultūra, māksla, izglītība līdzīgi kā dzelzceļš ir vienīgais ceļš, kas var glābt Latviju. Ja kādam mūsu laikos rodas domas, ka bez tā visa, tāpat kā bez izdevīgākā transporta pavediena dzelzceļa var iztikt, tad mēs vēlamies pierādīt, ka tā nav un aicinām visus ceļā sastaptos cilvēkus iesaistīties šajā akcijā – braucienā un dot savu ieguldījumu jaunu iedeju radīšanā Latvijai.

Rīgai ir sava, varbūt šobrīd arī mazliet pablāva gaisma, tāpēc meklēsim jaunus avotus visā Latvijā, kas spētu dot mūsu turpmākajai darbībai jaunu mirdzumu.

„Pastaigas – 3” laikā muzicēsim, dziedāsim, dejosim, gleznosim un visdažādākos veidos radoši dzīvosim, lai apliecinātu savas spējas būt patiesi pilnvērtīgiem savas zemes tālākās dzīves veidotājiem.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.