Rīgā sākušās Mākslas dienas

Līdz 5.jūnijam Rīgā norisināsies starptautisks mākslas festivāls “Mākslas dienas 2011”, kura laikā varēs vērot lielformāta mozaīku tapšanu, mākslinieku darbu plenēros, apmeklēt koncertus un citus pasākumus.

“Art Voyage” ir mākslas ceļojums uz jaunām un vēl neiepazītām vietām, atklājot nepieredzētas sajūtas un piedzīvojot nebijušas emocijas.

2011.gada “Mākslas dienu” tēma ir veltīta mākslas tūrismam – “Art Voyage” visa mēneša garumā Rīgas iedzīvotājiem un viesiem piedāvās piedzīvot mākslu dažādās neierastās formās un telpās.

“Mākslas dienas 2011” tika ieskandinātas 7.maijā ar interaktīvu notikumu “Pastaiga pa Rīgas galerijām”.

Ļauties radīšanas priekam un brīnumam no 15.līdz 22.maijam varēs pašā Rīgas centrā, Brīvības alejā, kur norisināsies Starptautiskais lielformāta mozaīku simpozijs – to vērot varēs ikviens garāmgājējs. Lielformāta mozaīkas tiks veidotas no keramikas un smalta flīžu gabaliņiem, izveidojot krāsainus vides objektus.

Rīgas Centrāltirgus ir ekvivalents Emīla Zolā aprakstītajam “Parīzes vēderam” - ik dienu tur var iegādāties pilnīgi visu, sākot no krāšņiem ziediem, līdz visam, kas nepieciešams vakariņu galdam. Taču Rīgas Centrāltirgus ir arī kultūras vides elements. No 13.līdz 15.maijam Rīgas Centrāltirgū norisināsies plenērs “Tirgus diena”, kura laikā tirgū notiekošie procesi un cilvēki tiks gleznoti, zīmēti, izveidoti, fotografēti, filmēti. No 15.līdz 19.maijam plenērs “Tirgus diena” pārcelsies uz Vidzemes tirgus Gaļas paviljonu. Abās unikālajās kultūrtelpās tapušie darbi no 20.līdz 22.maijam būs aplūkojami mākslas izstādē “Trojas zirgs” Vidzemes tirgus Gaļas paviljonā. Jau zināms, ka plenērā un pēcāk arī izstādē piedalīsies Afshin Karimi Fard (Irāna), Lucia Cristobal Marin un Julio Mas Parra (Spānija), Jeffrey Veit un Martin Feist (Vācija), Anna Tourla (Grieķija), Ece Unal Gozen (Turcija).

20.maijā visi mākslas radītāji un cienītāji aicināti doties “Art Parade” – gājienā no Esplanādes parka līdz Vidzemes tirgus gaļas paviljonam, manifestējot mākslu pašā Rīgas centrā. Savukārt 20.maija vakarā skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta latviešu rokmūziķu “Dzelzs vilks” un horeogrāfu kopīgi radīta izrāde “Zoopera. Dzīvnieks pilsētā”, kas stāsta par dzīvnieku katrā no mums, pilsētas džungļu skaņu un industriālās ainavas ieslēgumā. Muzikālu piedzīvojumu sola arī alternatīvās mūzikas klubs “Nabaklab”.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais