Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Viesizrāde traģiskam mīlas stāstam mūziklā „Agrā rūsa”

4. maijā pulksten 14 un 19 Rīgas Kongresu namā izskanēs pēdējās šīs sezonas izrādes - traģiskais mīlas stāsts mūziklā „Agrā rūsa”, kuru pēc Elīnas Zālītes romāna motīviem veidojuši Jānis Lūsēns un Pēters Brūveris.

„Mūzikla „ Agrā rūsa” iestudējums Valmieras drāmas teātrī ir kļuvis par mana sapņa piepildījumu. Šoreiz mākslinieciskajā ziņā izdevies panākt, ka vienlīdz nozīmīgi uz skatuves ir gan dziedātāji, gan aktieri, gan koris. Mākslinieku meistarība un atdeve veido vienotu izrādes koptēlu, un radošā ansambļa pašaizliedzība, kalpojot teātra mākslai, ir apbrīnas vērta,” stāsta komponists Jānis Lūsēns.

Traģiski skumjajā, mīlas ilgu piepildītajā mūziklā izskan stāsts par Elzu, kura ar noplukušu čemodānu reņģu piesmakušajā istabiņā uzsāk savu gadiem loloto sapni par skaistu un bezrūpīgu dzīvi Rīgā.

Pamazām tas pat krāšņākajā vasaras laikā pārvēršas dūmakainā un putekļainā iedomā. Apmānot savas ilgas pēc mājām un spožo ilūziju sabrukuma sāpes, Elza soli pa solim nokļūst mirguļiem un vizuļiem aizslēptajā modes pasaulē. Kārotā naudas greznība drīz vien rada ne vien apnikumu, bet arī nicinājumu un naidu, kas iedrošina baisam noziegumam ziedošās mīlestības brīvībai.

Negaidīti tā pārtop vien par atmiņu gleznas drumslām izkropļotajā paradīzē. Sods dziedina jaunai dzīvei, kur kļūda vienam var izrādīties laime otram, atkal no jauna sagriežot likteni neparedzamā virpulī. Tikai jasmīni turpina nesatricināmi ziedēt un smaržot, līdz neprātam apreibinot mīlestību alkstošos…

Režisors Juris Jonelis. Lomas atveido Ance Krauze - Elza, Uģis Roze - Žanis Ķikulis, Andris Ērglis - Italo, Amber - Cimbare un Valmieras drāmas teātra aktieri - Ieva Puķe, Elīna Vāne, Kārlis Neimanis, Māris Bezmers, Inese Ramute, Aigars Vilims, Arnolds Osis, Oskars Morozovs, Mārtiņš Liepa un citi.

Mūziklā piedalās mūziķu grupa komponista Jāņa Lūsēna vadībā.