Pirmo reizi notiks "Seafood night"

No 9. līdz 11.oktobrim jau 5.reizi Rīgā notiek ikgadējais Jūras delikatešu festivāls. Festivāla programmā izceļas 3 galvenie notikumi - 9.oktobrī 1. reizi notiek Jūras delikatešu nakts jeb "Seafood night" Gastronome Reaval Hotel Latvija.

Ievērības cienīga būs lielo okeāna zivju ekspozīcija 9.-11.oktobrī Interjera un delikatešu centrā mc², Krasta ielā 68a. Vērts apmeklēt arī īpašas vakariņas, kas tiek rīkotas par godu austeru sezonas atklāšanai 9. un 10.oktobrī. Festivāla daudzveidīgajā piedāvājumā no visas pasaules šogad likts uzsvars uz pašmāju ražojumiem Gastronome kulinārijā un kūpinātavā. Arī restorānu šefpavāri piedāvās zivju un jūras velšu ēdienus pēc īpašām receptēm.

Ģimenēm ar bērniem varētu patikt mc² uz "Ledus dizains" veidotajām skulptūrām eksponētās lielās okeāna zivis- Tuncis, Jūras velns un Mēness zivs. Ekspozīciju papildina izglītojoša informācija par šiem radījumiem. Lielo zivju gaļa nogaršojama arī restorānā.

Šogad festivāla organizatori īpaši domājuši par atšķirīgām formām, kā palīdzēt gardēžiem orientēties piedāvājumā un nogaršot to par draudzīgām cenām. Iekārtotas vairākas tematiskās stacijas, kur plašā daudzveidībā iespējams baudīt aukstās uzkodas, degustāciju plates, siltos ēdienus, uz liela ugunskura vārītu zivju zupu un Gastronome zivju kūpinājumus un konditorejas zivju pīrāgus. Ēdieni pēc profesionāļu rekomendācijām papildināmi ar piemērotiem dzērieniem, kas palīdzēs uztvert garšas nianses.

Ieeja festivālā ir bez maksas.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais