Baltijas valstu eksperti diskutēs par radošās industrijas attīstību

Ziemeļu Ministru padomes birojā šodien, 21. janvārī, pulcēsies eksperti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, lai diskutētu par radošās industrijas attīstību Baltijas valstīs, informē KM pārstāve Dace Vizule.

Semināra mērķis ir dalīties labās prakses piemēros politikas veidošanā, finansējuma piesaistē un radošās industrijas izglītībā. Regulāras pieredzes apmaiņas sanāksmes starp Baltijas valstu kultūras ministriju speciālistiem un radošās industrijas attīstības jomā iesaistītajiem ekspertiem notiek jau kopš 2007.gada, un pašlaik ir svarīgi atkārtoti pievērst uzmanību tam, kā attīstīt un izmantot kultūras un radošās industrijas potenciālu, lai tas pilnvērtīgi darbotos kā viens no valsts sociālekonomiskās attīstības dzinējspēkiem, norādīja Vizule.

Pasākumā piedalīsies kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, ekonomikas ministrs Artis Kampars, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji, Lietuvas un Igaunijas kultūras ministriju, kā arī attīstības aģentūru pārstāvji.

Pirms semināra tā dalībnieki apmeklēs Andrejsalas radošās industrijas inkubatoru, lai klātienē skatītu vienu no radošās industrijas prakses piemēriem Latvijā, kas sevi raksturo kā "piestātni uzņēmīgiem cilvēkiem, kuri savas radošās biznesa idejas vēlas iedzīvināt taustāmās formās un tā labā ir gatavi aktīvi un produktīvi rīkoties".

Izklaide

NRA kopā ar LMT Viedtelevīziju aicina šodien, 6. jūlijā, no plkst. 11.00 sekot līdzi tiešraidei no 10. sarunu festivāla LAMPA skatuvēm DOTS, APGAISMO, UZZIBSNĪ, kā arī no Swedbank Ilgtspējas un Ziemeļsalas skatuvēm. Festivāla tiešraides šodien noslēgsies ar tradicionālo politiķu CEPIENU.