Kino "Rīga" tiešraidē rādīs "Žizeles" iestudējumu no Londonas Koventgārdena

Kino "Rīga" uz lielā ekrāna 19.janvārī pirmo reizi tiešraidē rādīs Londonas Karaliskās operas Koventgārdena ("The Royal Opera House", "Covent Garden") baleta iestudējumu "Žizele" ar Marianelu Nunjezu un Rupertu Pennfazeru galvenajās lomās.

Pie diriģenta pults 19.janvāra vakarā Londonas Karaliskajā operā būs Birmingemas Karaliskās baleta trupas muzikālais vadītājs Koens Kesels, aģentūru BNS informēja kinoteātra pārstāve Olga Savina. Tiešraides sākums paredzēts plkst.21.30.

Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis norādīja, ka „Žizele” ir viens no nedaudzajiem pasaules baletiem, kurš ir saglabājis savu klasisko horeogrāfiju nemainīgu līdz mūsdienām un ir vērtība pati par sevi. Turklāt Londonas Koventgārdena baletam ir viens no lielākajiem budžetiem pasaulē, un pēdējos 20 gados tas ir piedzīvojis milzīgu izaugsmi.

"Viņi var piesaistīt pasaulē labākos dejotājus un horeogrāfus. Viņi ir aizguvuši visu labāko, kas raksturīgs krievu baleta skolai. Viņu iestudējumiem ir žilbinošs vēriens, izcila baleta tehnika, kuru papildina emocionalitāte,” raksturoja Leimanis.

"Žizeles" titulloma, kura ataino sievietes mīlestības pārpasaulīgo spēku, spītējot nodevībai, ir viena no tehniski un emocionāli vissarežģītākajām lomām klasiskajā dejā un ir trupas izcilāko balerīnu lielākā spēku pārbaude. Pītera Raita jutīgajā iestudējumā ar Džona Makfarleina noskaņu pilno scenogrāfiju izcelts cilvēciskās un pārdabiskās pasaules kontrasts, stāstam vijoties starp šīm divām vidēm, pastāstīja tiešraides organizatori. Lielais skaits kopdeju ļauj uz skatuves būt visai Karaliskā baleta trupai, bet solo lomās izpaužas pati dejas būtība un izteiksmīga mīmika.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais