Vācijas fotogrāfu darbu izstāde „Ķermenis” skatāma Fotogrāfijas muzejā

foto no izstādes "Ķermenis" © publicitātes foto

Latvijas Fotogrāfijas muzejā no 9. decembra apskatāma Vācijas fotogrāfu darbu izstāde "Ķermenis".

"Fotogrāfs meklē redzamā izskaidrojumu, un sevi izskaidrot tiecas arī fotografētais objekts. Izstāde pēta mākslinieka izvēlētā fotogrāfijas objekta - ķermeņa - interpretāciju. Kopš bērnības, kad daudzas galda sarunas starp ārstiem, manas ģimenes locekļiem, bija par sarežģītām ķirurģiskām operācijām, man ir licies, ka dzīvē nekas nevar būt traģiskāks kā fakts, ja kaut kas notiek ar kādu no ķermeņa sastāvdaļām.

Bail no visa tā sarežģītā, asiņainā un sāpīgā bija tik ļoti, ka nolēmu pievērsties skaistajam – mākslas vēstures studijām – bet savu miesu galvenokārt sāku uztvert kā dekorāciju. Rīgā, kur dzīvoju, kļūt par cilvēku-rotājumu nav īpaši grūti, tam veltīta vesela mediju, pakalpojumu un patēriņa industrija. Vācijas fotogrāfu darbu izstāde „Ķermenis” stāsta par ķermeni, kas cilvēku nodod, sāpina, sastindzina, kariķē, nokratot no sevis biezu aizspriedumu slāni, ko ķermenim uzklājusi mūsdienu kultūra,” izstādes koncepciju raksturo tās kuratore Agnese Sofija Kusmane.

Izstādes kuratore izvēlējusies sešu interesantu Vācijas fotogrāfu – Andreas Dīfenbahas, Andreas Engelkes, Sibilles Fendtas, Pētera Granzera, Franka Hēles un Ivonnas Teinas – darbus.

Izstādi finansē Gētes institūts Rīgā un Vācijas Ārējo sakaru institūts (ifa, Štutgarte).

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais