Atklāj savdabīgu dizaina izstādi fLUXbook ART

24.novembrī mākslas galeriju Carousell (Kaļķu ielā 2) atklāta izstāde fLUXbook ART,kurā eksponētas unikālas dienasgrāmatas fLUXbook un citi mākslinieču gleznotājas Anitras Bērziņas, tekstilmākslinieces Diānas Dimzas – Dimmes, stikla mākslinieces Ievas Strazdiņas darbus.

Mākslinieču darbi tapuši sadarbībā ar zīmolu Purpurs dizaina papīrlietas.

Dienasgrāmata fLUXbook ir jauna veida dienasgrāmata,kas ļaus realizēt tās īpašnieka domāšanas pasauli.Tajā maza nozīme būs datumiem, bet liela loma būs brīvai papīrtelpai, kur paša cilvēka brīvā izvēle, intuīcija un „iekšējā gaisma” varēs veidot no apkārtējiem notikumiem, vērojumiem un nejaušībām savu dīvainām saitēm saistītu pasauli - dienasgrāmatu un savu dienas kārtību.

Kā saka PURPURA direktore Ginta Šmite: „Šis produkts ir tapis kā iekšēja vajadzība radīt pašiem savu kārtību arī dienasgrāmatas pierakstos - kā gribu, tā rakstu, ko gribu, to rakstu: zīmēju, līmēju, ķēpāju... „

Piedāvājumā ir trīs Dienasgrāmatu fLUXbook komplekti. Katrā komplektā trīs izmēri. Katra komplekta ārējo māksliniecisko noformējumu veido trīs dažādas mākslinieces - gleznotāja Anitra Bērziņa, stikla māksliniece Ieva Strazdiņa, tekstilmāksliniece Diāna Dimme-Dimze. Kopējā noformējuma tēma – cilvēka iekšējā, „sakrālā” gaisma, kas būtībā arī sakārto „cilvēku par cilvēku”. Tikai uzticoties savai iekšējai gaismai rodas unikāla dienasgrāmata un fantastisku atklājumu pasaule.

"Atver Dienasgrāmatas fLUXbook lapu un domā personīgā laikā par personīgo telpu. Tavu dienu zīmes ir tavas pasaules kārtība. Un citas kārtības nav.”

Zīmols PURPURS radīts 2007. gadā. PURPURS direktore un daudzu ideju autore – Ginta Šmite. Šajā laikā jau realizēti vairāki projekti, kas guvuši pircēju un profesionāļu ievērību. 2009.gadā Latvijā gada balvu dizainā un Deko balvu ieguva papīrlietu sērija „SOMETHING/NOTHING special” (koncepcija PURPURS, māksliniece Ieva Strazdiņa), papīrlietu sērija „Sapnis” (māksliniece Agnese Bule) saņēma MAP Contemorary 2009 balvu. 2008.gadā veicināšanas balvu DEKO dizaina konkursā saņēma papīrlietu sērija ar etnogrāfiskiem latvju rakstu elementiem (koncepcija PURPURS, māksliniece Anitra Bērziņa). Pavisam nesen radīta papīrlietu sērija „Papīrs ar 9 dzīvībām” (koncepcija PURPURS).

Jau ziņojām, ka oktobrī PURPURS vienā no par lielākajiem un nozīmīgākajiem Eiropas reklāmas festivāliem Golden Drum 2010 Purpura papīrlietu sērija „Svečturi no papīra. Gaismas stāsti” saņēma Sudraba bungas grupā „Dizains un māksla”. „Gaismas stāstiem” arī Latvijā šogad piešķirta gada dizaina balva.

Izklaide

Liepājas Olimpiskajā centrā 19. oktobrī norisināsies dziedātājas Aijas Andrejevas muzikālās darbības 20 gadu svinību lielkoncerts “Tagadne”, kurā piedalīsies simfoniskais orķestris “Baltic Groove Orchestra”, kā arī vairāki viesmākslinieki. Gatavojoties koncertam, Aija nākusi klajā ar iespaidīgu videoklipu dziesmai “Pa īstam”.

Svarīgākais