Igaunijā organizē Latvijas dienas un svin Latvijas Republikas 92. gadadienu

No 16.novembra līdz 28.novembrim Latvijas vēstnieka Kārļa Eihenbauma iniciatīvas rezultātā, sadarbojoties ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), notiks Latvijas uzņēmēju dienas "Avasta Läti“ (Atklāj Latviju) "Stockmann" lielveikalā Tallinā.

Uzņēmēju dienu ietvaros 16.novembrī Latvijas vēstniecība un LIAA organizē Latvijas uzņēmēju, amatpersonu un preses tikšanos - diskusiju "Ko Latvija jau piedāvā un ko vēl var piedāvāt Igaunijai? Latvijas un Igaunijas ekonomiskā sadarbība", lai pārrunātu līdzšinējo pieredzi, darbojoties Igaunijas tirgū, kā arī tālākos plānus un savstarpējas sadarbības iespējas.

16.novembra vakarā Tallinā notiks Latvijas vēstnieka Igaunijā Kārļa Eihenbauma un Ināras Eihenbaumas pieņemšana par godu Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas 92.gadadienai.

Pasākums notiks ar vēstniecības sadarbības partneru atbalstu - Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, "Live Riga", "Latvijas Modes fonds", "Sakret", "Pavāru klubs", "Stockmann", "Büroomaailm/Biroja pasaule", Latvijas Nacionālā opera un Igaunijas Nacionālā opera. Tajā priekšnesumu sniegs meiteņu saksofonu kvartets "Next" un uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solists Andris Ludvigs. Pasākuma dalībnieki tiks informēti par jau janvārī plānotajām plašajām LNO viesizrādēm Tallinā.

Uz Neatkarības dienas pieņemšanu uzlūgti un piedalīsies Igaunijā pazīstami valsts un politiskie darbinieki, sabiedrībā labi zināmi kultūras un mākslas pārstāvji, žurnālisti, Latvijas un Igaunijas sadarbības veicinātāji, latviešu kopienas Igaunijā vadītāji un aktīvākie pārstāvji.

Latvijas vēstniecība Igaunijā pēdējos gados ir aktīvi rosinājusi un organizējusi virkni pasākumu, lai veicinātu Latvijas uzņēmējdarbību un preču eksporta iespējas.

Izklaide

Īsi pirms došanās rudenī plānotajā akustiski romantiskajā koncerttūrē “Vēstule  Tev”, Samanta Tīna izdevusi dziesmu “Nav nevienas saules”, kas ir “smeldzīgs stāsts par abpusēju mīlestību, kam liktenis nav lēmis būt.” Singlam tapis arī atbilstošu noskaņu veidojošs liriku videoklips.

Svarīgākais