Latvijas Pasts šodien laiž klajā pastmarkas par godu valsts svētkiem

Šodien Latvijas Pasts laiž klajā pastmarkas par godu valsts svētkiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informācija Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

Pasta centrā "Sakta" notiks trīs pastmarku - "Latvijas Republikas karogs", "Latvijas Republikas ģerbonis" un "Latvijas Republikas himna" - pirmās dienas zīmogošana.

Jaunās pastmarkas iekļautas pērn aizsāktajā pastmarku sērijā "Latvijas Republikai - 100". Šī pastmarku sērija veltīta Latvijas Republikas dibināšanai un ir sveiciens ikvienam valsts iedzīvotājam un viesim valsts svētkos.

Pastmarku sērijā attēloti Latvijai svarīgi un nozīmīgi notikumi, kas risinājušies laika posmā no 1918. līdz pat 2018.gadam. Šogad izdotās pastmarkas iekļauj motīvus par Latvijas karogu, ģerboni, himnu un šo valstiski svarīgo simbolu autoriem. Katru gadu paredzēts izdot vismaz trīs pastmarkas, kurās tiks atspoguļoti politiski notikumi, kultūras un mākslas pasākumi, kā arī zinātnes un tautsaimniecības sasniegumi.

Pastmarku autore ir māksliniece Elita Viliama. Pastmarkas "Latvijas Republikas karogs" nomināls ir 0,35 lati, tirāža - 500 000 eksemplāru, pastmarkas "Latvijas Republikas ģerbonis" nomināls ir 0,38 lati, bet pastmarkas "Latvijas Republikas himna" nomināls ir 0,98 lati. Abu pastmarku tirāža ir 300 000 eksemplāru katrai.

Pastmarkās attēloti valsts simboli - karogs, ģerbonis, himna un to radītāji, lente Latvijas karoga krāsās, ozollapu zari.

Vienlaikus ar jaunajām pastmarkām izdota arī pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs. Aploksnē atainots foto rāmis, kuru rotā lente Latvijas karoga krāsās un ozollapu zari. Rāmis ieskauj uzrakstu - "Latvijas Republikai - 100. Latvijas Republikas karogs, Latvijas Republikas ģerbonis un Latvijas Republikas himna". Arī speciālais zīmogs veido ar lenti apvītu ozollapu zaru attēlu, trīs zvaigžņu simboliku un uzrakstu "Latvijas Republikai - 100".

Latvijai veltīto pastmarku zīmogošana no plkst.8 līdz 20 notiks pasta centrā "Sakta", kas atrodas Rīgā, Brīvības bulvārī 32.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot valsts svētkos - 18.novembrī.

Izklaide

Īsi pirms došanās rudenī plānotajā akustiski romantiskajā koncerttūrē “Vēstule  Tev”, Samanta Tīna izdevusi dziesmu “Nav nevienas saules”, kas ir “smeldzīgs stāsts par abpusēju mīlestību, kam liktenis nav lēmis būt.” Singlam tapis arī atbilstošu noskaņu veidojošs liriku videoklips.

Svarīgākais