Laikmetīgais mākslas centrs aicina līdzdarboties izstādes "Ofisārts" veidošanā

Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) organizē izstādi "Ofisārts" un aicina visus, kuru gaišā dienas daļa paiet birojā pie datora un kafijas, piedalīties Latvijas Ofisārta izstādē. Tiem, kas nezina, sausā Ofisārta (office + art) definīcija – bezpasūtījuma radošas izpausmes, kas tiek praktizētas biroja telpās, izmantojot tikai tur pieejamos materiālus.

Izstādei tiek meklēti apslāpēta radošuma vai piespiedu garlaicības radītie artefakti, kas parasti nonāk papīrgrozā. Savus darbus visi strādājošie aicināti pieteikt līdz 15.novembrim pa e-pastu cire@lcca.lv un piedalieties Laikmetīgās mākslas centra izstādē "Ofisārts". Darbu pieteikšanas termiņš – 2010. gada 15.novembris."

"Brāļi un māsas! Visi, kuru dzīves gaišā daļa paiet labiekārtotās darba telpās pie datora un kafijas! Jūs taču dažreiz ofisā darāt ko tādu, ko tur darīt nav paredzēts? Gleznojat ar salātiem, pārvēršat skoča rituli gliemezī un saskavojat kolēģiem kājas?

Tas ir OFISĀRTS (no angļu val. - office + art).

Sausā definīcija: ofisārts ir bezpasūtījuma radošas izpausmes, kas tiek praktizētas ofisa telpās, izmantojot tikai ofisā pieejamus materiālus.

Funkcija: ofisārts ir izdzīvošanas stratēģija. Kā cilvēki tuksnesī dzer smiltis, tā ofisā mēs izmantojam visu korporatīvai peļņai domāto, lai paslepen radītu kaut ko skaistu un, galvenais, bezjēdzīgu.

Aicinājums: Laikmetīgās mākslas centrs aicina visus ofisa māksliniekus piedalīties izstādē ar savu ofisārtu, kas var būt gan trīsdimensionāli objekti, gan hepeningi, instalācijas, audio un video materiāli utt.

Izklaide

Īsi pirms došanās rudenī plānotajā akustiski romantiskajā koncerttūrē “Vēstule  Tev”, Samanta Tīna izdevusi dziesmu “Nav nevienas saules”, kas ir “smeldzīgs stāsts par abpusēju mīlestību, kam liktenis nav lēmis būt.” Singlam tapis arī atbilstošu noskaņu veidojošs liriku videoklips.