Zooloģisko dārzu un tā filiāli Dzīvnieku dienās apmeklējuši 1349 cilvēki ar dzīvnieku vārdiem

Aizvadītajās brīvdienās Rīgas Zooloģisko dārzu un filiāli "Cīruļi" Dzīvnieku dienās apmeklējuši kopumā 1349 iedzīvotāji, kuri ar dokumenta starpniecību spēja pierādīt sava vārda vai uzvārda saistību ar dzīvnieku vārdiem, liecina zoodārza apkopotā informācija.

Dzīvnieku dienās tika pārstāvēti 36 zīdītājdzīvnieku, ieskaitot Žirafes, 45 putnu, 15 kukaiņu un 16 zivju sugas. Brīvdienas zoodārza apmeklējumam šoreiz izmantoja arī Ķirzaku, Vēžu un Zirnekļu ģimenes.

Visaktīvāk Dzīvnieku dienas šogad apmeklējuši Gulbji - kopā 76, savukārt pērn šis uzvārds bija trešais populārākais. Otrajā vietā šoruden ierindojas Vilki, kas šoreiz bija 64, bet pagājušajā gadā Vilki ar kopējo skaitu 42 ierindojās ceturtajā vietā. Savukārt trešo un ceturto vietu ar 52 dalībniekiem dala Gaiļi un Lāči, kuri pērn pirmajā trijniekā nemaz neiekļuva.

Ar savu klātbūtni Dzīvnieku dienas šoruden pagodināja arī 50 Kazas, 49 Lūši un Zaķi, 44 Baloži, 43 Brieži un Strazdi, 42 Ērgļi un 41 Vanags.

Dzīvnieku dienas apmeklēja arī Kaija Daugavvanaga, Kaija Gulbe, Irbe Balode, Mārīte Vilciņa, Mārīte Lūse, Mārīte Gaile, Mārīte Sīle un Mārīte Vanaga, kuras Zooloģisko dārzu varēja apmeklēt bez maksas, jo ar dzīvnieku nosaukumiem saistīts gan viņu vārds, gan arī uzvārds.

Pagājušajā gadā visaktīvākie Dzīvnieku dienu apmeklētāji Zooloģiskajā dārzā bija Zaķi, Brieži, Gulbji, Vilki un Vanagi, bet 2008.gadā - Baloži, Gulbji, Vilki un Lāči.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais