Brīvdienās apmeklētāji ar dzīvnieku uzvārdiem Rīgas Zooloģisko dārzu varēs apskatīt par puscenu

Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kā arī zooloģiskā dārza filiālē "Cīruļi" 9.oktobrī un 10.oktobrī notiks Dzīvnieku dienas, kad iedzīvotāji ar dzīvnieku vārdiem abus zooloģiskos dārzus varēs apmeklēt par puscenu.

Brīvdienas būs divas dienas, kad zoodārza ieejas biļešu cenai 50% atlaide būs visiem, kuru vārdā vai uzvārdā ir dzīvnieku nosaukums.

2009.gadā šādu apmeklētāju divās dienās kopā bija vairāk nekā 1000. Pasēs un vadītāja apliecībās pagājušajā gadā tika saskaitīti 43 sugu putni, 26 sugu zīdītāji, arī Žirafes, 15 dažādas zivis un desmit kukaiņi. Pērn Zoodārzā ieradās arī Slieku, Kurkulīšu un Varānu ģimene.

Visaktīvāk pērn Dzīvnieku dienas apmeklējuši Zaķi - kopā 54, Brieži - 45, Gulbji - 44, Vilki - 42 un Vanagi - 42. Samērā plaši bija pārstāvēti arī Gaiļi, Strazdi, Baloži, Kazas, Piekūni, Ērgļi un Lūši. Pagājušajā gadā arī trīs no apmeklētājiem dzīvnieka nosaukums bija gan vārdā, gan uzvārdā.

Dzīvnieku dienās Rīgas Zooloģiskais dārzs būs sarūpējis dāvanas arī sev un apmeklētājiem, jo Ķenguru mājā jau labi iejuties jaunais ķengurtēvs no Izraēlas zoodārza, kuru varēs aplūkot apmeklētāji, savukārt kapibaru pulciņu papildinājušas divas jaukas kapibaru meitenes no Ungārijas Budapeštas zoodārza.

Par jauku pārsteigumu parūpējusies arī Bolīvijas naktspērtiķu ģimene, jo šajā ģimenē 12.septembrī pasaulē ieradās veselīgs un ņiprs mazulis. Rīgas Zooloģiskā dārza naktspērtiķis Noruss ievērojams arī ar to, ka viņš jau sen pārspējis visus šīs sugas ilgdzīvošanas rekordus, sasniedzot jau 27 gadu vecumu.

Dzīvnieku dienās Žirafu mājā no plkst.12 līdz 16 darbosies gudrību stūrītis "Cik dažādi mēs esam?", kur varēs izzināt dzīvnieku pielāgošanās noslēpumus. Katram apmeklētājam būs iespēja izvēlēties sev piemērotu nodarbi - salikt puzles, risināt dzīvnieku sudoku vai ierakstīt pareizās atbildes darba lapās.

Dzīvnieku dienās būs arī cienasts dzīvniekiem. Brīvdienās ikvienam apmeklētājam no plkst.11 līdz 14 būs iespēja vērot dzīvnieku barošanas demonstrācijas. Apmeklētāji varēs vērot noteiktā laikā papagaiļu, bruņrupuču, iguānu un raju barošanu, kā arī varēs novērtēt pelikānu un jūraskraukļu prasmi zivju zvejā un uzzināt, kas būs leduslāča Romeo svētku ēdienkartē. Tāpat Dzīvnieku dienās apmeklētāji varēs priecāties par lemuru eleganto cienāšanos ar banāniem un surikatu garšīgo šmakstināšanu, tiesājot treknus miltu melnuļu kāpurus, kā arī vērot ziemeļbriežu mielošanos ar ķērpjiem. Dzīvnieku dienās neizpaliks arī žirafu barošana un roņa Puikas uzstāšanās.

4.oktobrī visā pasaulē tika atzīmēta Starptautiskā dzīvnieku aizsardzības diena, bet 14.oktobrī Rīgas Zooloģiskais dārzs svinēs savu 98.dzimšanas dienu.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais