Būs Jāņa Lūsēna muzikālais vakars „Labvakar, Latvija!”

2. un 3. oktobrī Dailes teātra Lielajā zālē notiks komponista Jāņa Lūsēna muzikālais vakars ar skatītājiem «Labvakar, Latvija!».

Savulaik grupa „Zodiaks” kopā ar Jāņa Lūsēna mūziku gāja latviešu popmūzikas avangardā. Tagad ir vērts atgriezties pie šīm jaunu skanējumu iemantojušajām dziesmām, lai pārliecinātos, ka tās ir izturējušas laika pārbaudi, jo Lūsēna dziesmās iekodēta gan romantika, gan smeldze, gan patriotisms. Tajās ir laika paradoksi, mīlestība un ilgas.

Jāņa Lūsēna koncertā komponista mīlestībai un tēvzemei veltītās dziesmas izdziedās un izspēlēs aktieri Artūrs Skrastiņš, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Jānis Paukštello, Ieva Pļavniece, Ilze Ķuzule, Artis Robežnieks, Valdis Liepiņš un Ērika Eglija. Pie klavierēm – Jānis Lūsēns. Koncertā piedalīsies instrumentālā grupa Jura Vaivoda vadībā.

Koncerta režisors ir Aivars Līnis, muzikālais konsultants – Juris Vaivods, scenogrāfiju veido Mārtiņš Vikārsis.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.