Septembra sākumā Līgatnes novadā notiks astotais nakts sēņošanas čempionāts

3.septembrī Līgatnes novadā notiks jau astotais Pasaules Dabas fonda rīkotais nakts sēņošanas čempionāts, kura tēma šajā gadā ir "E-Volūcija", liecina Pasaules Dabas fonda mājaslapā publicētā informācija.

Nakts sēņošanas čempionāta dalībnieki ir Pasaules Dabas fonda draugi, individuālie un korporatīvie atbalstītāji, kā arī tie, kuri vēlas atbalstīt dabas aizsardzību un Pasaules Dabas fonda darbu Latvijā.

Lai piedalītos čempionātā, dalībniekiem jāiegādājas astotā nakts sēņošanas čempionāta sēņu licence, kas Pasaules Dabas fonda atbalstītājiem maksās piecus latus, individuālajiem dalībniekiem - desmit latus, bet uzņēmumiem licence maksās 95 latus plus viens lats par katru uzņēmuma pārstāvi. Licence jāapstiprina un jāizpērk līdz 31.augustam.

Nakts sēņošanas čempionāts ir labdarības pasākums, kura laikā sēņotāju samaksātā nauda par licenci nonāk Pasaule Dabas fonda Latvijā darbības rīcībā.

Sēņošanas čempionātā var piedalīties komandas trīs līdz četru cilvēku sastāvā. Dalībnieki, kas būs ieradušies uz sacensībām bez savas komandas, tiks sadalīti komandās pasākuma vietā. Katrā komandā tiks izvirzīts kapteinis, kam pasākuma organizētāji izsniegs atšķirības zīmi un kurš vienīgais būs pilnvarots sarunām ar tiesnešiem. Tāpat katrai komandai būs jāizdomā nosaukums.

Komandā vismaz vienam dalībniekam jābūt ar svilpi, katram dalībniekam jābūt gaismas lukturim, nazim. Komandai nepieciešams arī koka grozs, jo atkritumu un veikala iepirkuma maisiņi nevar tikt izmantoti. Pasākuma dalībniekiem jāpadomā par siltuma un mitruma izturīgām drēbēm un apaviem, traukiem vakariņu baudīšanai, kā arī par telti un guļammaisu, ja nolemts nakšņot čempionāta norises vietā.

Nakts sēņošanas čempionātam laiks tiks dots 1,5 stundas. Noslēgumā tiks vērtēta dalībnieku attieksme un izturēšanās sēņošanas laikā, izvēlētais sēņošanas kostīms, kas tiks vērtēs pēc atbilstības šā gada tēmai, tiks novērtēts sēņošanai nepieciešamais inventārs.

Salasītais sēņu apjoms šajā čempionātā nav galvenais vērtēšanas kritērijs, jo šī pasākuma galvenais mērķis ir sajust un izbaudīt dabas - un jo īpaši meža - burvību naktī, būt kopā un sniegt savu atbalstu dabas aizsardzībā.

Astotā nakts sēņošanas čempionāta galvenais tiesnesis būs Pasaules Dabas fonda Latvijā direktors Uģis Rotbergs.

Nakts sēņošanas čempionāta komandas tiek gaidītas ierodamies Līgatnes puses viesu namā "Upmaļi" 3.septembrī no plkst.19.30. Pasākuma atklāšana paredzēta plkst.20.

Čempionāta rīkotāji dalībniekiem būs sarūpējuši gardas vakariņas, jautrus mūziķus, radošās meistardarbnīcas, balvas, telts vietas un brokastis nakšņotājiem.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.