Atzīmēs Rīgas Ostas 810 gadu jubileju

21.augustā Rīgā tiek plānoti apjomīgi svētki, kuros tiks atzīmēta arī Rīgas Ostas 810 gadu jubileja.

Rīgas Osta ir radusies pirms Rīgas pilsētas dibināšanas (1201.g). Rīga ir dibināta vietā, kur jau kādu laiku ir notikusi saimnieciska darbība, tā ir veidojusies kā lībiešu apmetne pie ostas, tādēļ pilsētas vēsture ir uzskatāma par ostas vēstures daļu.

Tā kā nav izdevies noteikt tieši cik ilgu laiku pirms Rīgas pilsētas dibināšanas šī dabīgā osta jau ir pastāvējusi, tad 810 gadi ostai tiek atzīmēti gadu pirms Rīgas 810 gadu jubilejas.

Jubilejas pasākumu ietvaros notiks sen nebijušās, bet ilgi gaidītās sacensības ar ūdens velosipēdiem "Kanāla Regate", kurā piedalīsies 30 Latvijā populāru organizāciju un mediju komandas,kā arī airēšanas regate "Ostas Airi" un Latvijas čempionāta ūdensmotocikliem 5.posms "Ostas Kauss", kurā piedalīsies vairāk nekā 50 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais