Uguns nakts Vienkoču parkā

Nu jau gadskārtējā Uguns nakts šogad notiek 3. oktobrī ar tumsas iestāšanos. Uguns nakts tiek rīkota katru gadu oktobra pirmajā sestdienā ar mērķi - padarīt ilgāk gaišu vienu īso rudens dienu, ar sveču gaismu un siltumu uzlādēt sevi ziemas tumšajam periodam, lai vieglāk varētu sagaidīt pavasari. Vienkoču parka gaismu mežā tiek iedegti vienkoču gaismas ķermeņi, vēlāk viss mežs tiek izlikts ar svecēm. Plkst.21.00 notiks kopējais lāpu gājiens pa Vienkoču parka takām. Apmeklētājiem būs iespēja baudīt uz ugunskura vārītu zāļu tēju.

Katram, kas brauc uz šo Uguns nakti, līdzi jāpaņem viena dārza svece, lai papildinātu Vienkoču parka gaismu mežu ar savu uguntiņu. (tam, kam līdzi ir svece, tas saņem 50% atlaidi ieejas maksai) Lāpu gājienam vēlams paņemt līdzi kādu rokās turamu gaismekli.

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais