Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Ar Galā koncertu noslēgsies mākslas festivāls "Cēsis 2010"

Šovakar plkst.21 Cēsu pils parkā notiks mākslas festivāla "Cēsis 2010" Galā koncerts, kurā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā atskaņos fragmentus no pasaules slavenākajiem mūzikliem un Raimonda Paula skaņdarbus, informē festivāla preses sekretāre Mairita Brice.

Koncertā skanēs uvertīra un Kunigundes ārija no Leonarda Bernsteina mūzikla "Kandids", ārijas ko mūzikla "Vestsaidas stāsts", Kristīnes ārija un duets no "Operas spoka", Džordža Gēršvina svīta no operas "Porgijs un Besa".

Savukārt Raimonda Paula mūziku no izrādēm "Meža gulbji" un "Dāmu paradīze", kādreizējo Noras Bumbieres "firmas" dziesmu "Lūgums" un citas melodijas izpildīs pianists Raimonds Petrauskis.

Galā koncertā piedalīsies Cēsu kori, Latvijas Nacionālās operas solisti Sonora Vaice, Kristīne Zadovska, Ilona Bagele, Jānis Apeinis un lietuvieši - Asmika Grigorjana un Jeronims Miliuss.

Lietuviešu baritons Jeronims Miliuss solās būt koncerta intriga. Jau gandrīz desmit gadu viņš ir smagā metāla grupas "Soul Stealer" līderis. Plašākai publikai viņš pazīstams kā Lietuvas pārstāvis 2008.gada Eirovīzijas pasaules konkursā, kur Jeronims piedalījās ar ekspresīvo rokbalādi "Nomads in the Night" un sajūsmināja skatītājus ar absolūtu skatuvisko atdevīgumu un azartu.