Latvijas tūri sāks Bellaccord šovs

Piektdien ar pirmizrādi Saulkrastu estrādē tiek atklāta "Muzikālā teātra 7" jaunās brīvdabas izrādes "Tas trakais Bellaccord šovs" vasaras tūre pa Latvijas pilsētām.

Komēdiju muzikāli papildinās divdesmit labi zināmas dziesmas no pērnā gadsimta 30.gadiem ("Pie dzintara jūras", "Še, kur līgo priežu meži", "Gaujas laivinieks", "Neskumsti, meitenīt", "Anton" "Neaizmirstamais skūpsts" u.c.) Ata Auzāna aranžējumā. To skanējumā tagad savijas Oranžā kora latgaliskais temperaments ar Riču trio čigāniskajām noskaņām un tautā iemīļotu aktieru balsīm.

Nopietnais izrādes sagatavošanas process rezultējies krāsainā un dzīvespriecīgā izrādē, un aktrise Mirdza Martinsone pauž gandarījumu par paveikto: "Ļoti gaidu tikšanos ar Latvijas skatītājiem. Šis vieglais komēdiju žanrs, manuprāt, tieši šobrīd mums visiem ir ļoti vajadzīgs. Spraigs sižets, smieklīgi pārpratumi un mazliet mīlestības aizkustinās ikvienu. Pašai ļoti patīk tā smeldze, ko izrādē ienes čigāniskais Riču trio, īpaši viņu un Oranžā kora dziedātā "Kā var aizmirst meiteni ko mīlēji". Patiesi, to nevar aizmirst, un esmu pārliecināta, ka vairums skatītāju šīm neaizmirstamajām dziesmām dziedās līdzi."

Savukārt, Riču trio izrādē ne tikai dzied, bet arī dejo, un dara to kopā ar Oranžo kori.

"Patiesi nebija viegli pārtapt arī par dejotājiem. Bet visā trupā valda sirsnīga gaisotne, un tas ļoti palīdz. Pirmo reizi uz vienas skatuves esam kopā ar lieliskajām aktrisēm Mirdzu Martinsoni un Akvelīnu Līvmani, no kurām daudz varam mācīties. Patiesi jautri ir strādāt kopā ar atraktīvo Jolandu Suvorovu, kura izrādē ir mūsu māte", piebilst Riči.

Jauniestudējuma "Tas trakais Bellaccord šovs" lomās iejutīsies populāri aktieri Jānis Paukštello, Mirdza Martinsone, Artis Robežnieks, Akvelīna Līvmane, Jānis Skanis, Mārtiņš Brūveris, kolorītā komiķe Jolanda Suvorova un Riču trio, grupas "Iedomu spārni" soliste Ieva Zēģele, kā arī Atis Auzāns un Oranžais koris. Izrādes autors un režisors ir Voldemārs Šoriņš, scenogrāfija uzticēta Jānim Jansonam, bet par horeogrāfiju gādās Alberts Kivlenieks.

Izklaide

Cīrihes kinofestivāls (ZFF) ceturtdien paziņoja, ka ir atteicies no plāniem publiski izrādīt Krievijas režisores, Kremļa propagandas kanāla "Russia Today" ilggadējās sadarbības partneres Anastasijas Trofimovas propagandas filmu "Russians at war" ("Krievi karā"), kā iemeslu minot "drošības apsvērumus".

Svarīgākais