Velomaratons "Barona taka" pietur Rīgā

Velomaratons "Barona taka" notiek jau sesto gadu pēc kārtas. No 7. – 17.jūlijam vides organizācijas "Projekts Pēdas" organizētajā aizraujošajā velomaratonā "Barona taka" jau pagājušas desmit dienas, kuru laikā tā dalībnieki mērojuši ceļu no Tartu (Igaunija) līdz Siguldai.

Maratona posmos notikušas gan interesantas, dabu izzinošas ekskursijas,gan koku stādīšana kā arī dažādi jautri kultūras un sporta pasākumi.

Šodien 17. jūlijā maratona dalībnieki mēros ceļu no Siguldas līdz Rīgai, lai rīt 18. jūlijā piedalītos akcijā „Mēs PAR velo!” , kurā ikviens interesents aicināts piebiedroties velomaratona dalībniekiem un ar riteni izbraukt ceļa posmu no Brīvdabas muzeja līdz Rīgas Rātslaukumam, tādējādi paužot savu atbalstu velo infrastruktūras attīstībai Rīgā.

Paredzēts, ka akcijai pievienosies arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

Brauciens sāksies pulksten 10 pie Brīvdabas muzeja un noslēgsies pie Rātsnama aptuveni 11.30.

Pēc akcijas velomaratona dalībnieki dosies tālāk uz Slampi un citām skaistām Kurzemes vietām, lai 23. jūlijā finišētu Dundagā.

17 dienu un 1000 kilometru garajā ceļā no Tartu (Igaunija) līdz Dundagai tā dalībnieki mēro ceļu, ko Krišjānis Barons veica 1859. gada vasarā, dodamies ar kājām no studijām Tērbatas (Tartu) Universitātē uz mājām Dundagā.

Svarīgākais