Koris „Balsis” rīko aptauju „Mīlestības dziesmas Latvijai”

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā Ģildē” kolektīvs – jauniešu koris „Balsis” līdz 22. jūnijam rīko aptauju „Mīlestības dziesmas Latvijai”.

Pērngad jauniešu koris „Balsis” sadarbībā ar „Kokneses fondu” un Latvijas Televīziju uzsāka projektu „Mīlestības dziesmas Latvijai” (sākotnēji projekts bija atpazīstams ar nosaukumu „Ceļamaize”). No 2009. gada decembra līdz šā gada janvārim ar kultūras diasporu centru un portāla www.draugiem.lv atbalstu tika aptaujāti patlaban ārpus Latvijas dzīvojošie latvieši, kuri tika lūgti izraudzīties dziesmas, kuras rosina emocionālo saikni ar Latviju. 4. maijā, atzīmējot Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienu, notika sadziedāšanās koncerts, kurā tika iekļautas 32 dziesmas no veiktās aptaujas.

Pēc šī emocionāli bagātinošā koncerta aptauja „Mīlestības dziesmas Latvijai” ar portāla www.draugiem.lv starpniecību tiek uzsākta arī Latvijā, un visi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti iesūtīt tās dziesmas, kuras rosina latvisko pašapziņu un mīlestību pret Latviju, kā arī dod spēku brīžos, kad dziesma ir kā emocionālais balsts.

Dziesmas, kas aptaujas dalībnieku vērtējumā tiks atzītas par tādām, kas visvairāk saistās ar Latviju, koru izpildījumā augustā tiks atskaņotas Latvijas Televīzijas tiešraidē no „Likteņdārza”.

Aptaujas anketu iespējams aizpildīt arī www.balsis.lv un www.liktendarzs.lv, kā arī nosūtīt uz „Kokneses fonda” elektroniskā pasta adresi info@koknesesfonds.lv

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.