Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Laikmetīgās dejas festivāls šogad būs savdabīgs

Laikmetīgās dejas festivāls, kas notiks no 4.jūnija līdz 7.jūnijam šogad solās būs neierasts ne tikai tā vietas izvēlē, jo bez ierastajām telpām Dailes teātrī un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, tas notiks arī peldošajā galerijā Noass AB Dambī.

Ja parasti dejas izrādēs uz skatuves dominē sievietes, tad šoreiz šī tradīcija tiks lauzta.

Piektdien, 4. jūnijā plkst. 19.00 Dailes teātra Mazajā zālē festivālu atklās izrāde Heroes Josi Berga un Odeda Grafa (Izraēla) izpildījumā. Vai viegli būt varonim? Mākslinieki ar dejas valodas palīdzību rādīs mūsdienu cilvēka vēlmi būt varonim un to, cik grūti tas nākas. Pēc tam skatītāji aicināti doties uz peldošo galeriju Noass, kur no plkst. 21.30 varēs vērot multimediālu vides projektu mākslinieka Ērika Mutela (Francija) un Latvijas dejotāju izpildījumā.

Zaļuma un mierinošo ūdens čalu ieskautajā peldošajā galerijā Noass AB Dambī, kur trīs vakarus vērosim pārsteidzošu multimediālu projektu, kura intriga slēpjas sasaldētu apģērbu izmantošanā.

Sestdien, 5. jūnijā, Dailes teātra Mazajā zālē plkst. 19.00 skatītājus priecēs vairāki dejas solo un duets dejotāju Dmitrija Gaitjukēviča un Valērija Oļehno izpildījumā, kā arī Keneta Flaka (Norvēģija/ Zviedrija) izrāde God Studies #3. Pēc tam peldošajā galerijā Noass plkst. 21.30 publika tiek aicināta vērot dejas improvizāciju Ērika Mutela instalācijā un Rūtas Nordmanes (Latvija) dejas filmu “Ābolu vīrs”.

Svētdien, 6. jūnijā, Dailes teātra Mazajā zālē plkst. 19.00 aicinām uz Olgas Žitluhinas kompānijas izrādi Piecērt 735, kā arī Frančesko Skaveta (Itālija) dejas izrādi Solo. Pulksten 22.00 peldošajā galerijā Noass būs skatāma Aleksandra Pepeļajeva (Krievija) solo uzstāšanās un Ērika Mutela projekta noslēguma izrāde Disposal.

Pirmdien, 7. jūnijā, Dailes teātra Mazajā zālē pulksten 19.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas studenti aicina noskatīties savus kompozīcijas darbus.

Turpinot tradīciju, festivāls Laiks dejot piedāvās dažādas laikmetīgās dejas meistarklases Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, ko pasniegs festivāla viesi un dalībnieki. Piedalīties aicināti gan iesācēji, gan pieredzējuši dejotāji.