Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Rīgas Porcelāna muzejs atsāk savu darbību ar izstādi un animācijas filmas pirmizrādi

Rīgas Porcelāna muzejā 14.maijā,tiks atklāta izstāde "ZIEPES ir...". Ar šo izstādi pēc vairāku mēnešu piespiedu pārtraukuma Rīgas Porcelāna muzejs atsāks darbību, informē Renāte Bāliņa, Rīgas Porcelāna muzeja Izstāžu kuratore.

ZIEPES IR... turpinās iepriekšējos gados rīkotā izstāžu cikla “Augstākā sabiedrība XO” (2003) un “Augstākā sabiedrība- Republikas dārgumi” (2008) stilistiku un pievērsīs sabiedrības uzmanību Latvijā notiekošajiem procesiem ar simbolu un tekstu palīdzību, kā māksliniecisko izteiksmes līdzekli izmantojot ziepes, caurspīdīgu glicerīna ziepju bāzi, kurā iestrādāti dažādi aktuāli simboli, kā Latvijas karogs, Latvijas ģērbonis un saukļi, piemēram “Latvieti nepadodies”, “Tēvzemei un Brīvībai”, “Revolūcija vai nāve”, “Latvia for sale”, tēli, priekšmeti, kā piemēram Latvijas nauda (1 lata monēta), nacionālie simboli (auseklītis), u.t.t.

Izstādes ideja radusies kā trīs mākslinieku Egila Medņa, Valtera Kiršteina un Ulda Freimaņa reakcija uz apkārt notiekošo.

Savukārt,15. maijā pirmizrādi piedzīvos režisora Nila Skapāna animācijas filma „Porcelāns!?”,kas iepazīstina ar Rīgas Porcelāna muzeja ekspozīciju un porcelāna izstrādājumu tapšanu.

Filmu „Porcelāns!?”, kurā darbojas Muzeja spoks un viņa lauku brālēns, izmantos Rīgas Porcelāna muzeja muzejpedagoģiskajā programmā "Kā top porcelāns?".

Filmu veidojuši režisors un scenārija līdzautors Nils Skapāns, scenārija autore Zanda Zībina, māksliniece Vita Valdmane, mūziku filmai komponējis Uldis Marhilēvičs

Paredzēts, ka filma tiks demonstrēta arī Muzeju nakts pasākumā "Satiec spoku!”