Muzeju naktī varēs viesoties Muzeju pasaules šausmu istabā

Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā 2) aicina Starptautiskajā akcijā Muzeju nakts, sestdien, 15. maijā, no pulksten 18:00 aplūkot muzeja neredzamo pusi, dodoties ceļojumā caur dienā slēgtajiem pagrabiem.

Šī gada Muzeju nakts sauklis Par tīru pasauli! iedvesmojis arī Rakstniecības un mūzikas muzeju, mudinot veikt tīrīšanu pasaules mikromodelī – muzejā.

Kur paliek visi netīrumi, kas rodas tīrīšanas procesā? Kamēr ekoloģiska dzīves veida popularizētāji aktīvi cīnās par dabai draudzīgu atkritumu iznīcināšanu un cenšas panākt, lai cilvēki nespļauj akā, no kuras pašiem jādzer, Rakstniecības un mūzikas muzejs pagraba kambaros noglabā visu, kam nebūs lemts augšāmcelties. Tur mitinās „tīras” muzeja iemītnieces, skan netīras dziesmas un ne pārāk tīri vārdi, ir sastopama netīra pagātne un šaurajos gaiteņos drēbes jāpiesargā no sasmērēšanās.

Rakstniecības un mūzikas muzeja senās ēkas tumšajos un noslēpumainajos pagrabos slēpjas Muzeju pasaules šausmu istaba. Vai tur dzīvo žurkas, spokojas atzītu un neatzītu ģēniju gari – pa īstam uzzināt būs iespējams tikai Muzeju naktī. Ikviens ar tīrām rokām un sirdsapziņu varēs iegūt arī kādu piemiņas lietu no Muzeju pasaules šausmu istabas kolekciju krātuves.

Izklaide

Jau šīs nedēļas nogalē dienasgaismu ieraudzīs dāņu indī roka apvienības “Efterklang” jaunais albums “Things we have in common”. Mums šoreiz šis fakts ir īpaši interesants, jo albuma koncerttūres ietvaros jau 6. decembrī grupa uzstāsies “Angāra” koncertzālē Tallinas kvartālā. Koncerts notiks radio “NABA” 22. gadadienas svinību programmas ietvaros.

Svarīgākais