Gatavojas Jāņa Petera autorvakariem

Izdevniecība "Upe tuviem un tāliem" gatavojas izdot ierakstu, kurā ieskaņoti latviešu dzejnieka un sabiedriskā darbinieka Jāņa Petera darbi. Pirmajā, no trīs kompaktdisku apkopojuma, dzirdēsim poēmu "Nakts pēc tautasdziesmas".

Tā ieskaņota Latvijas Radio Lilitas Ozoliņas, Imanta Skrastiņa un autora lasījumā. Otrais kompaktdisks ietvers dzeju- sākot ar 1975. gada ierakstu, kurā dzirdama Ulda Pūcīša balss, līdz tikko jūlijā tapušam paša dzejnieka lasījumam. Bet trešais kompaktdisks veltīts dziesmām ar Jāņa Petera vārdiem. Šo izlasi bija visgrūtāk sastādīt, jo dziesmu skaits tuvojas tūkstotim, tādēļ izvēlētas pašam autoram tuvas un svarīgas dziesmas, kurās skan allaž jaunā mīlestības tēma. Arī simboliski visus darbus savieno dzejnieka atzīšanās: Es mīlu jūs. Un tas ir arī viss.

Šovasar dzejniekam bija apaļa jubileja. Mākslinieka daiļradei par godu Dailes teātris savu jauno- 90.sezonu sāk ar Jāņa Petera autorvakariem 12. un 13. septembrī..

Izklaide

NRA kopā ar LMT Viedtelevīziju aicina šodien, 5. jūlijā, no plkst. 12.00 sekot līdzi tiešraidei no 10. sarunu festivāla LAMPA skatuvēm DOTS, APGAISMO, UZZIBSNĪ, kā arī no Swedbank Ilgtspējas, Reģionu un Ziemeļsalas skatuvēm.

Svarīgākais