Aicina uz Atvērtās Skatuves vakaru

16. septembrī trīs Latvijas pilsētās noritēs Atvērtās skatuves vakars, kas vienlaicīgi risināsies septiņās Eiropas valstīs - Latvijā, Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Norvēģijā, Vācijā un Šveicē. 20 dažādās vietās Eiropā ikviens varēs darbnīcās piedzīvot psihodrāmu tās patiesajā formā. Darbnīcas vadīs psihodramatisti no Baltijas, Skandināvijas un citām Eiropas valstīm.

Atvērtās Skatuves vakaru rīko Skandināvu Eksaminācijas valde psihodrāmā, sociometrijā un grupu psihoterapijā. Pirmo reizi šāds vakars notika 2008. gadā Vācijā septiņās dažādās vietās.

Ideja par Atvērtās skatuves vakaru radās Markam Tredvelam, kas patlaban ir Eksaminācijas valdes prezidents un vada mācības psihodrāmas līderu izglītībā Latvijā.

Psihodrāmas radītājs ir Vīnes psihiatrs Jakobs Levi Moreno. Tā ir grupu terapijas metode, ar kuras palīdzību cilvēkam tiek dota iespēja risināt savas problēmas īpašā teātrim līdzīgā veidā. Psihodramatisti strādā ne tikai specifiski psihoterapeitiskā jomā, bet arī ar daudzveidīgām grupām un problēmām - ar organizācijām, grupām izglītības iestādēs, ar radošajām grupām, dažādām sociālajām grupām un starpgrupu konfliktiem.

Latvijā psihodrāmas apmācība notiek Moreno institūtā Latvijā, kura darbību vada un koordinē Ināra Erdmane.

Latvijā Atvērtās skatuves vakars notiks Jelgavas Pieaugušo izglītības centrā, Liepājas sociālajā centrā "Tev", kā arī Rīgas psihodrāmas centrā "Bīne".