Notiks koncerts par godu komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai

Dienu pirms Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas, trešdien, 24. martā plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēma atskaņojums.

Sadarbība un draudzība ar Hērlenas universitātes mūziķiem JVLMA studentu simfoniskajam orķestrim rosinājusi tikties radošā kopprojektā uz vienas skatuves.

Tuvojas sen gaidītais brīdis, kad piepildīsies rūpīgi gatavotā iecere un kopā ar JVLMA solistiem un orķestri tiks atskaņots Rekviēms – V. A. Mocarta pēdējais nepabeigtais sacerējums, kas kļuvis par komponista mākslas visaptverošāko simbolu, drūmu priekšnojautu un sāpju pilns, tomēr tas slejas augšup kā katedrāle un izskan kā lūgšana pēc mūžīga miera un piedošanas.

Koncertā piedalīsies solisti - Ance Purmale /soprāns/, Laura Grecka /mecosoprāns/, Jānis Kurševs /tenors/ un Deniss Trans /basbaritons/, Holandes koncertkoris /Holland Concert Choir/, ērģelnieks Vims Loefs /Wim Loef/ no Nīderlandes un Latvijas Universitātes kamerorķestris. Pie diriģenta pults stāsies Niko Filips Hoviuss /Nico Philipp Hovius, Nīderlande/.Tā kā tajā laikā JVLMA orķestris ir aizņemts citā mācību projektā, Rekviēma atskaņojumā piedalīsies Latvijas Universitātes kamerorķestris.

Īpaši jāpiebilst, ka šim projektam nav komerciāla rakstura, tas ir balstīts uz brīvprātīgu sadarbību – katra puse iegulda savu daļu.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.