Aicina uz tikšanos ar komponistu Artūru Maskatu

© Oļesja Sokolova/F64

Rīt, 10.martā, plkst.17.30, Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā 2) aicina uz tikšanos ar Artūru Maskatu, vienu no spilgtākajiem mūsdienu latviešu komponistiem.

Pasākuma laikā gan dzīvajā izpildījumā ar pašu autoru pie klavierēm, gan videoierakstos skanēs Artūra Maskata dažādu periodu mūzika: studiju gados komponētā, pasaules slavu guvusī, dziesmas no Ojāram Vācietim veltītā uzveduma „Klavierkoncerts”, kā arī fragmenti no paša jaunākā darba – mūzikas Māras Zālītes lugai „Lācis”. Atskaņojumos piedalīsies aktieri Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens, dziedātāji Inga Šļubovska un Ivars Cinkuss, flautiste Ilona Meija un vijolnieks Indulis Cintiņš. Pasākumu vadīs muzikoloģe Inese Žune.

Tikšanās ar Artūru Maskatu ir pirmais pasākums ciklā Latvijas mūziķi muzejam. Pasākuma laikā komponists nodos Rakstniecības, teātra un mūzikas kolekciju krātuvei kādu piemiņas velti, kura tiks atklāta tikai sarīkojuma dienā. Artūrs Maskats gluži kā meistarīgs gleznotājs gan kora un vokālajos darbos, gan simfoniskajās un instrumentālajās partitūrās, gan teātra un kino mūzikā spēj sajaukt brīnišķīgu krāsu buķeti un radīt dzīvus, spilgti uzrunājošus mūzikas audumus. Sarunā ar Artūru Maskatu, iespējams, atklāsies kāda jauna komponista personības šķautne.

Martā Rakstniecības un mūzikas muzeja tradicionālo trešdienas sarīkojumu virknē aizsākas jauns cikls – Latvijas mūziķi muzejam. Cikla pasākumos būs iespēja tikties ar pazīstamiem un iemīļotiem komponistiem un atskaņotājmāksliniekiem. Īpašus šos sarīkojumus dara tas, ka mūziķi muzeja krātuvei sniegs kādu dāvinājumu no sava personīgā arhīva.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 17.30

Svarīgākais