Pasaules bērnu zīmējumu konkursā Japānā dalībniece no Latvijas saņem bronzas godalgu

Madaras Tigeres zīmējums „Brīnumputns” © IE-NO-HIKARI Association

IE-NO-HIKARI asociācija, kas organizē starptautiskos zīmējumu konkursus Japānā, informēja Latvijas vēstniecību Japānā, ka 17.ikgadējā pasaules bērnu zīmējumu konkursā (17th Annual World Children's Picture Contest) ir piedalījušies 127 zīmējumi no Latvijas un viens no tiem ir ieguvis bronzas godalgu, kā arī viens darbs - atzinību.

Bronzas godalgu ir izcīnījusi Madara Tigere (8 gadi) ar darbu "Brīnumputns", savukārt atzinību saņēmis Edvards Kazimirovs (10 gadi) ar darbu "Mana vasara".

Kopumā 17.pasaules bērnu zīmējumu konkursā ir piedalījušies 43 485 bērni no 67 pasaules valstīm. Šis konkurss ir bijis lielākais konkurss Japānā valstu dalībnieku skaita dēļ. Pavisam godalgoti 300 darbi.

Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars plāno piedalīties apbalvošanas ceremonijā 26.martā, kuras laikā vēstniecība saņems pateicības vēstuli par konkursa atbalstīšanu.

Vēstniecība Japānā apsveic Latvijas laureātus un aicina arī turpmāk aktīvi ņemt dalību starptautiskajos konkursos.

Izklaide

VEF Kultūras pilī 20. oktobrī ar īpašu koncertu viesosies savulaik megaslavenais dāņu elektroniskās mūzikas duets “Laid Back” – Tims Štāls (vokāls, taustiņi, bass, bungas) un Džons Guldbergs (vokāls, ģitāra, bass). Ja nu kādam šīs grupas vārds pagaisis no atmiņas, tad tādus gabalus kā “Bakerman” un it īpaši “Sunshine Reggae” laikam jau nu zinās visi.