Rīgas Jūgendstila muzejā sāksies teātra mēnesis

Martā tiek atzīmēta Starptautiskā teātra diena, un arī Rīgas Jūgendstila muzejā visu mēnesi valdīs teatralizēta gaisotne.

Jau pirmdien, 8. martā Par godu arhitekta Konstantīna Pēkšēna 151. dzimšanas dienai Rīgas Jūgendstila muzejā apmeklētājus plkst. 12.00, 13.00 un 14.00 speciālās ekskursijās iepazīstinās ar Konstantīna Pēkšēna un viņa radinieces - dramaturģes Marijas Pēkšēnas dzīves gājumu. Bet plkst. 16.00 uz tikšanos aicināta visa Pēkšēnu dzimta, korporācija „Selonija”, kā arī tie, kam tuva izcilā arhitekta personība un radošais mantojums.

8. martā muzeja apmeklētājiem piedāvā īpašas atlaides (pieaugušajiem ieeja muzejā – 1.00 LVL, skolēniem, studentiem, pensionāriem – ieeja bez maksas).

16., 17., un 18. martā plkst. 12.00 paredzēts doties teātrim un arhitektūrai veltītās ekskursijās „Iepazīsti jūgendstila Rīgu!”

Ekskursijas sāksies Jūgendstila muzejā, pēc tam pa Alberta, Antonijas, Elizabetes, J. Alunāna ielām gida pavadībā dosimies uz Latvijas Nacionālo teātri, kura ēku 20.gs. sākumā projektējis arhitekts A. Reinbergs. Tur kopā ar teātra zinātnieci

Ritu Melnaci būs iespēja apskatīt teātri un ielūkoties arī tā aizkulisēs.

Lūdzam dalību ekskursijās pieteikt iepriekš muzejā.

27. martā - Starptautiskā teātra diena muzejā

Šajā dienā visiem Latvijas teātru aktieriem un darbiniekiem, kā arī tiem teātra mākslas cienītājiem, kuri ieradīsies kādas izrādes tērpā, muzeja apmeklējums būs bez maksas.

Visu mēnesi muzejā būs skatāmi Latvijas Nacionālā teātra izrādes „1906. Trakāk vēl kā piektā gadā” personāža - Zemgaliešu Birutas – kostīmi un aksesuāri, kā arī arhitekta Augusta Reinberga projekts Latvijas Nacionālā teātra ēkai.

Marta beigās muzejā aicināsim uz arhitekta Augusta Reinberga 150 gadu jubilejas sarīkojumu.

Teātra mēnesi muzejā atbalsta viesnīca „Laine”, kura savā restorānā no 8. marta līdz 8. aprīlim visiem muzeja apmeklētājiem piedāvās K. Pēkšēna jubilejas kūku par īpaši izdevīgu cenu.

Ar teātra mēnesi Rīgas Jūgendstila muzejs turpina speciālas ikmēneša programmas apmeklētājiem. Februārī muzejā bija Mīlētāju mēnesis, kuru apmeklēja 1094 cilvēki, t., sk. 58 pārīši. Savukārt aprīlī būs Mākslas mēnesis, maijā – Ģimeņu mēnesis.

Svarīgākais