Rīgā notiks Baltijas starptautiskais iluzionistu festivāls "Brīnumu Dzintars"

No 4. līdz 7.martam Rīgā notiks Baltijas starptautiskais iluzionistu festivāls "Brīnumu Dzintars", kas sola kļūt par grandiozu notikumu ne vien Baltijas iluzionisma vēsturē, bet visā pasaulē.

Atklāšanas ceremonija notiks 4.martā no plkst.15.00 līdz 16.00 Rīgas Kongresu namā, Kr.Valdemāra ielā 5.

Festivālā piedalīsies vairāki simti iluzionistu no vairāk nekā 20 pasaules valstīm. "Brīnumu Dzintars" piesaistījis arī pasaulē lielākās un Ginesa rekordu grāmatā reģistrētās Starptautiskās Iluzionistu asociācijas (International Magicians Society) uzmanību, kas nolēmusi veikt bezprecedenta soli - pirmo reizi pasākuma laikā asociācija pasniegs trīs balvas "Merlin Award", kuras iluzionistiem nozīmē to pašu, ko "Oskars" aktieriem. Šī balva tikusi piešķirta Deividam Koperfīldam, kā arī virknei citu augstākās klases iluzionistu, bet agrāk šī balva tika piešķirta par īpašiem nopelniem iluzionisma mākslā. Festivālā "Brīnumu Dzintars" balva "Merlin Award" pirmo reizi tiks piešķirta sacensību rezultātā.

Izklaide

VEF Kultūras pilī 20. oktobrī ar īpašu koncertu viesosies savulaik megaslavenais dāņu elektroniskās mūzikas duets “Laid Back” – Tims Štāls (vokāls, taustiņi, bass, bungas) un Džons Guldbergs (vokāls, ģitāra, bass). Ja nu kādam šīs grupas vārds pagaisis no atmiņas, tad tādus gabalus kā “Bakerman” un it īpaši “Sunshine Reggae” laikam jau nu zinās visi.