Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Fredis atgriežas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvā

Pēc četru gadu pārtraukuma Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas koncertceremoniju atkal vadīs Andris Freidenfelds.

Humoristu tandēms Baiba Sipeniece un Valters Krauze, kas pēdējos gados bija godam pārņēmis šo stafeti, šoreiz koncertu baudīs no skatītāju rindām.

Andra Freidenfelda piedalīšanās šovā būs atgriešanās - viņš Gada Balvas ceremoniju jau vadījis 2001., 2002. un 2003. gadā. Pirms tam šajā lomā iejutušies arī Vineta Vilistere – Lāce, Zigfrīds Muktupāvels un pat Prāta Vētras puiši Kaspars Roga ar Jāni Jubaltu. Šoreiz GB kaislības jau otro gadu risināsies uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, kur skatītāji atkal varēs izbaudīt dzirkstošus jokus, lielisku šovu un aizraujošus Latvijas populārāko mūziķu priekšnesumus.

Neiztrūkstošs Gada Balvas “talismans” visus šos gadus bijis Vitālijs Gavrilovs, bez kura neiztiks arī šogad. Kā ierasts, atraktīvo uzņēmēju un mūzikas mīļotāju redzēsim atkal jaunā un pārsteidzošā ampluā.

Šogad Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas pasniegšanas ceremonija notiek ar lielākā tirdzniecības parka „Alfa” un Latvijas vadošā ātro kredītu aizdevēja SMScredit.lv atbalstu.

Gaidot gada svētkus mūzikā, žūrija, 50 dalībnieku sastāvā, izvērtēja vairāk kā 120 iesniegtos ierakstus, taču paralēli žūrijas vērtējumam tiek rīkots tautas balsojums par nomināciju “Gada Dziesma”. Tautas balsojumu jau otro gadu organizē T/P Alfa. Kompozīcija, ko „Alfas” pircēji atzīs par labāko, Gada Balvas svinīgajā ceremonijā 23. februārī tiks apbalvota kā Gada dziesma, bet tās izpildītāji no t/p „Alfa” saņems dāvanu karti Ls 500 vērtībā. Pērn šo balvu saņēma grupa “Prāta Vētra” ar dziesmu “Ja tikai uz mani Tu paskatītos”.

Nobalsot par Gada dziesmu iespējams tirdzniecības parkā Alfa no š. g. 3. februāra līdz 21.februārim. Apmeklētāji par katru pirkumu tirdzniecības parka Alfa veikalos saņems balsošanas žetonu, ar ko nobalsot par 2009. gada labāko dziesmu. Balsošanas stendi atrodami pie Rimi kasēm un Alfas Informācijas centra.

Savukārt pasākuma šā gada īpašais draugs SMScredit.lv Gada Balvas ceremonijā pasniegs balvu nominācijā „Labākais Roka albums”. Nominācijas ieguvējs saņems arī SMScredit.lv simpātijas balvu.

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas ceremonija – koncerts notiks 23. februārī. Tiešraidi no Latvijas Nacionālās operas jau tradicionāli nodrošinās TV3.