Ventspilī notiks VIII Starptautiskais bardu saiets "Tatjanas diena"

23.janvārī, plkst. 16 teātra namā "Jūras vārti" risināsies gada notikums bardu mūzikā Latvijā - VIII Starptautiskais bardu saiets "Tatjanas diena".

Koncertā piedalīsies dziesmu autori un izpildītāji no Ventspils, Rīgas, Maskavas, Tallinas, Minskas, Klaipēdas, Visaginas, Jelgavas, Daugavpils, Pērnavas, Kiviīli, Grodņas, Mogiļevas, Kaļiņingradas, Samāras un Pleskavas.

Jau astoto reizi divdesmit piektajam janvārim tuvākajā sestdienā dažādi dziesmu autori un izpildītāji ieradīsies pilsētā pie Baltijas jūras, lai tiktos ar saviem klausītājiem, kas vienmēr paliks uzticīgi bardu radošajai darbībai.

Laika gaitā daudzi no šiem bardiem jau kļuvuši par iemīļotiem māksliniekiem. Pasākuma organizatori katru gadu veic rūpīgu atlasi, lai koncertā piedalītos talantīgākie dažādu pilsētu pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas, tādējādi pierādot, ka bardu mūzikas žanrs nav vienveidīgs un neizteiksmīgs, bet gan muzikāls un poētiski daudzveidīgs.

Astotais "Tatjanas dienas" pasākums iepriecinās arī tos, kas gaida tikšanos ar jau iemīļotiem autoriem un izpildītājiem, kā arī tos, kas vēlēsies ieraudzīt kaut ko jaunu. Aptuveni puse dalībnieku jau ir piedalījušies iepriekšējos saieta koncertos, bet pārējiem šī būs pirmā reize uz Ventspils skatuves. Šogad paplašinājies arī pasākuma mērogs ģeogrāfiskā ziņā, jo piedalīsies liels skaits viesu no dažādām Baltkrievijas pilsētām un ierasties apsolījuši arī tālie viesi no Samāras. Arī šeit, Baltijas jūras piekrastē, organizatoriem izdevies atrast vēl līdz šim nepazinātas pilsētas, kur aktīvi darbojas talantīgi bardi.

Iepriekšējos septiņos bardu saietos skatītāju zāles bija piepildītas, un visiem interesentiem nepietika vietas. 2007. gadā koncerta norises vieta tika pārcelta no Ventspils Kultūras centra uz plašākām telpām - teātra namu "Jūras vārti", kas pēc tam tika slēgts rekonstrukcijai. Pēc divu gadu pārtraukuma "Tatjanas diena" atgriežas atjaunotajās teātra nama "Jūras vārti" telpās.

Svarīgākais