Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā atklās distanču slēpošanas maršrutu

No šīs sestdienas - 16.janvāra - Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā darbosies distanču slēpošanas maršruts klasiskā stila slēpošanai, kurā aktīvās atpūtas cienītāji aicināti izbaudīt slēpošanas priekus, izjūtot senatnes auru, ko rada ar sniega segu klātās ekspozīcijas ēkas un skaistie dabas skati visā muzeja teritorijā .

Brīvdabas muzeja direktore Ilze Millersone ir gandarīta par slēpošanas maršruta atklāšanu: "Šogad ziema ir patiešām pateicīga sportiskai atpūtai svaigā gaisā. Brīvdabas muzejs, uzsākot slēpošanas sezonu, aicina atcerēties, ka labu emociju un darba spēju pamatā ir veselīga atpūta un jauni iespaidi. Tagad pie mums var ne tikai interesanti pavadīt laiku, iepazīstoties ar ekspozīciju, bet arī aktīvi atpūsties!"

Slēpošanas trase tiek veidota sadarbībā ar Aktīvā tūrisma centru "Eži", kas nodrošinās arī slēpju nomu 16.un 17.janvārī no plkst. 10 - 17.

Šis slēpošanas maršruts būs piemērots tieši tautas slēpotājiem, kuriem patīk slēpot nesteidzoties, baudot apkārtējo ainavu. Muzeja teritorijā tiks izveidotas vairākās klasiskā soļa slēpošanas sliedes un katram būs iespēja izvēlēties maršruta garumu. Būs padomāts arī par slēpošanu ģimenēm kopā ar bērniem.

Slēpju noma darbosies izstāžu zāles ēkā netālu no muzeja ieejas vārtiem.

Sestdien pulksten 13 paredzēts slēpot apkārt visai muzeja teritorijai, piedaloties arī muzeja darbiniekiem. Pēcāk cienās ar karstu tēju Kurzemes zemnieka sētā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais