Rīdzinieks uzvar Ukrainas dziedāšanas šovā

Par Ukrainas televīzijas kanāla "Novij kanal" dziedāšanas šova "Zvaigžņu fabrika 3" ("Fabrika zvjozd") trešās sezonas uzvarētāju kronēts rīdzinieks Stass Šurins.

Stasa uzvaru noteica tieši skatītāju balsojums, kas notika tieši Jaungada naktī, šova tiešraidē.

Mūzikas producenta Konstanīna Meladzes vadītā šova finālā Šurins ieguva 1.vietu un turpat uz skatuves tika parakstīts līgums ar Meladzi kā producentu.

Meladzes projekts "Zvaigžņu fabrika" Ukrainā esot ļoti iecienīts, un uz jaunā šova atlasi bija ieradušies 13 000 pretendentu.

"Kad tika paziņoti rezultāti, es tā kliedzu no prieka, ka gandrīz zaudēju balsi," tā tūlīt pēc uzvaras stāsta Stass. "Mani apsveica "fabrikanti" paužot savu atbalstu, es esmu tik priecīgs, jūs nevarat iedomāties! Pilnībā vēl neesmu aptvēris notikušo, kad parakstīju kontraktu man trīcēja rokas no uztraukuma un aukstuma.

Paldies visiem, kas par mani balsoja, kad uzvari tādā konkursā sāc domāt par to, ko patiesībā vari un ko no tevis sagaida skatītāji. Man šī uzvara ir tikai sākums, man jāattaisno skatītāju cerības, jāpierāda, ka balsojot par mani viņi nav kļūdījušies. Es palikšu Ukrainā."

Jau rakstījām, ka Ukrainā skatītāji ar lielu interesi seko līdzi realitātes šovam «Fabrika zirok 3», kur līderpozīcijās bija blondie dvīņubrāļi Borisenko un augumā mazais (1,62 metri) dziedātājs no Latvijas Staņislavs Šurins. Televīzijas mājas lapā vispieprasītākais suvenīrs ir T krekliņš ar Stasa portretu, arī interaktīvajā balsojumā puisis ir starp līderiem. Purvciemietis Stass šobrīd Kijevā bauda zvaigznes statusu un ir kļuvis par vietējo meiteņu iekāres objektu.

Puiša ceļš uz panākumiem sākās ar amatieru video nosūtīšanu konkursa žūrijai. Šova rīkotāji puiša vokālās spējas novērtējuši atzinīgi, un 19 gadus vecais jaunietis uzaicināts piedalīties nākamajās atlases kārtās, kas norisinājās klātienē Kijevā. Nauda, kas bija paredzēta studiju maksas segšanai, notērēta braucienam uz Ukrainu. Savā vizītkartē puisis ukraiņu skatītājus uzrunāja latviešu valodā, stāvot laukumā pie Pēterbaznīcas. Vislielākās skatītāju simpātijas puisis izpelnījās, dziedot ukraiņu tautas dziesmu kopā ar vietējo šovbiznesa zvaigzni Ņinu Matvijenko.

Sākotnēji Stass nebija skatītāju mīluļu vidū un trešā šova koncerta laikā nokļuva uz izbalsoto soliņa. Taču noteikumi paredz, ka muzikālajam producentam Konstantīnam Meladzem visa šova garumā ir dota iespēja vienreiz izmantot veto tiesības un glābt kādu dalībnieku no izbalsošanas. Visiem par pārsteigumi veto tika izmantots, lai glābtu puisi no Latvijas. «Viņš ir cilvēks, kurš raksta interesantu mūziku. Viņam ir ļoti labas vokālās spējas, viņa skats uz dziesmām ir ar ļoti oriģinālu un dziļu pieeju. Es būtu gatavs viņu glābt no izbalsošanas kaut vai pašā pirmajā koncertā, ja skatītāji ir tik dumji un nespēj saskatīt talantu,» teicis Meladze. Arī minētā koncerta īpašais žūrijas viesis Filips Kirkorovs pilnībā piekrita šim viedoklim, norādot, ka saredz puisim perspektīvas un spožu nākotni ne tikai Ukrainas, bet arī Krievijas šovbiznesā.

Svarīgākais