Vestards Šimkus un Sinfonietta Rīga uzstāsies Rundāles pils koncertā

26. decembrī, plkst. 22:50 LTV1 kanālā tiks translēts Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga koncertieraksts no Rundāles pils, kur orķestris uzstājās kopā ar talantīgo latviešu pianistu Vestardu Šimku.

Sinfonietta Rīga atskaņos klasicisma ģēniju Jozefa Haidna, Volfganga Amadeja Mocarta un Ludviga van Bēthovena uvertīras, kā arī Bēthovena Piekto klavierkoncertu.

Vestards Šimkus starptautisku uzmanību pievērsis, sekmīgi sadarbojoties ar BBC filharmonisko orķestri, Francijas Nacionālo orķestri, Čehijas filharmonijas orķestri, Kremerata Baltica u. c. tādās koncertvietās kā Vīnes Konzerthaus, Tokijas Opera City, Olivjē Mesiāna zālē Francijas radionamā, Maskavas konservatorijā, Prāgas Rudolfinum, Amsterdamas Concertgebouw. Viņš ieguvis pirmo vietu vairākos starptautiskos pianistu konkursos, toskait Marijas Kanalsas 55. konkursā Barselonā un 5. Bādkisingenes klavieru olimpiādē. Sniedzis solokoncertus un piedalījies kamermūzikas atskaņojumos Eiropā, ASV, Vidējos Austrumos un Japānā.

Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga izsaka lielu pateicību Latvijas Nacionālajai operai, kura deva atļauju izmantot savu Steinway koncertflīģeli.

SEB bankas un 2006. gadā nodibinātā Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga sadarbība sākās pirms desmit gadiem, rīkojot Rīgas Festivāla orķestra koncertus. SEB banka izrādīja drosmīgu iniciatīvu, atbalstot koncertprogrammas, kurās klausītājs varēja gūt priekšstatu par 20. gadsimta mūzikas virsotnēm. Projekts “Sinfonietta Rīga muzicē Rundāles pilī” ir bankas un mūziķu sadarbības likumsakarīgs turpinājums – tā būtība ir rādīt mākslas un mūzikas mijiedarbību vēsturiskā vidē.

Līdz šim Rundāles pilī ierakstīti divi Sinfonietta Rīga koncertieraksti – 2008. gada maijā kopā ar izcilo krievu čellistu Aleksandru Kņazevu un tā paša gada novembrī – ar spožo Vīnes klasikas interpreti Ingu Kalnu.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais