Stokholmā notiek jaunizveidotā Zviedrijas-Latvijas baroka orķestra pirmais koncerts

18. decembrī, plkst.18.00 Stokholmas Uppenbarelsekyrkan baznīcā diriģenta Māra Kupča vadībā notiks jaunizveidotā Zviedrijas-Latvijas baroka orķestra pirmais koncerts.

Orķestra pirmajā koncertā izskanēs gan sarežģītā un tādēļ samērā reti atskaņotā Georga Filipa Telemana svīta Ūdensmūzika (Wassermusik), gan Arkandželo Korelli Ziemassvētu koncerts, Heinriha Ignāca Bībera Sonāte 10 balsīm, kā arī citi populāri baroka laikmeta skaņdarbi.

Orķestra dalībniekus no Stokholmas un Rīgas Mūzikas akadēmiju Senās mūzikas nodaļām kopīgā orķestrī sapulcējuši izcilā zviedru baroka vijolniece un Stokholmas Karaliskās Mūzikas augstskolas profesore Anna Valstrēma un Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas katedras vadītājs, baroka orķestra Collegium Musicum Rīga mākslinieciskais vadītājs un diriģents Māris Kupčs. Neskatoties uz ilgajām mēģinājumos pavadītajām stundām, nogurumu un daudzvalodīgu darba procesu, orķestra mūziķu vidū valda jauka savstarpēja saskaņa, prieks par iespēju mūzicēt kopā, kā arī enerģiska pārliecība par uzsāktā kopdarba turpināšanas nepieciešamību. Nākamais koncerts jau ieplānots Rīgā 2010. gada pavasarī.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.