Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Laimas šokolādes muzejs uzņēmis 10 000 apmeklētāju

© Kaspars Krafts

Laimas šokolādes muzejs šajās dienās ir uzņēmis savu 10 000 apmeklētāju. Par to kļuva skolēns Markuss, kas kopā ar ģimeni un draugiem bija atnācis uz muzeju ekskursijā.

Laimas šokolādes muzejs durvis apmeklētājiem atvēra šogad janvārī un šo četru mēnešu laikā jau paspējis kļūt par iecienītu ekskursiju un pasākumu rīkošanas vietu. Katru nedēļu muzejs uzņem vairākas skolēnu grupas no dažādiem Latvijas reģioniem, muzeju apmeklē arī individuālie interesenti, ārzemju viesi.

“Pirmsskolas vecuma bērni un skolēni ir mūsu galvenā mērķauditorija, esam gandarīti, ka šajos četros mēnešos tieši bērni visbiežāk ir ciemojušies muzejā,” stāsta Laimas šokolādes muzeja direktore Dace Reisone.

Muzejs ir uzsācis veidot arī kādu pavisam īpašu projektu – Dzīvo stāstu krājumu. Tās ir intervijas ar interesantiem cilvēkiem, kuri ir strādājuši, vai joprojām strādā Laimā, vai arī kā savādāk ir saistīti ar Laimu. Šo cilvēku stāstus var redzēt šeit: https://www.youtube.com/user/laimasokoladesmuzejs.

“Laimas šokolādes muzejs arī kļūst par arvien populārāku dzimšanas dienu ballīšu, korporatīvo pasākumu un pat kāzu svinību vietu,” stāsta D.Reisone. “Dzimšanas dienu svinībām mēs piedāvājam iespēju pasūtīt īpašās kūkas, kuras ir iespējams pasūtīt tikai muzejā. Piemēram, kūka “Lācis”, kas gatavota pēc klasiskās “Skrudrupūžņa” receptūras, un citas,” saka muzeja vadītāja.

Par Laimas šokolādes muzeju

Laimas šokolādes muzeja platība ir 520 kvadrātmetri, tā vecākajam eksponātam šogad paliek 120 gadi, bet ekspozīcijas iekārtošanai ir izmantoti 100 kilogrami īsto kakao pupiņu. Muzejā darbojas Radošā darbnīca, kurā katrs var pats izgatavot gardas šokolādes konfektes.

Ekskursija Laimas šokolādes muzejā gida pavadībā ilgst apmēram stundu un tās laikā katrs var baudīt karsto šokolādi, izgatavot savas īpašās šokolādes tāfelītes iepakojumu, nofotografēties un iefilmēt savu īpašo novēlējumu uz skatuves, kā arī uzzināt stāstu par kakao pupu un noskaidrot daudzus interesantus faktus par šokolādi un Laimu.

Katrs muzeja apmeklētājs saņem savu muzeja karti ar QR kodu. Ar šī koda palīdzību fotogrāfijas un videofilmas, kas tapušas ekskursijas laikā, var apskatīties privātajā profilā interneta vietnē es.laima.lv, privātais profils tajā tiek izveidots piereģistrējoties muzeja apmeklējumam.

Laimas šokolādes muzejs ir tapis vēsturiskajā ēkā - Miera un Palīdzības ielas stūrī. Šo Latvijas industriālā mantojama sarakstā iekļauto namu 1939. gadā projektējis arhitekts Staņislavs Aloizs Borbals.