Rīt sākas koncertsērija "Ziemassvētku koncerti Vecrīgā"

Laikā no 17. līdz 23.decembrim septiņus vakarus pēc kārtas Vecrīgas sirdī visdažādākās mūzikas cienītājiem Ziemassvētku noskaņu atkal uzburs vesela plejāde Latvijā jau plaši atpazīstamu mākslinieku, kā arī daudzi no mūsu valsts jaunajiem muzikālajiem talantiem.

Pēc 25. novembra vakarā notikušās preses konferences mājīgajā bārā "HHC" Rīgā, Peldu ielā 21, dalībai turnejā kopsummā piekritis 61 mākslinieku sastāvs, tostarp tādi izpildītāji kā: "Dzelzs Vilks", "S.P.B.", "Double Faced Eels", "Romiros", "PeR", "Very Cool People", "Framest", "TāTāTā", "Bez PVN", Kaspars Zlidnis, Amber, Goran Gora, Ozols, Normunds Rutulis un daudzi, daudzi citi (ar pilno izpildītāju sarakstu pa klubiem un datumiem iespējams iepazīties zemāk).

Kā jau minēts iepriekš, šogad turneja norisināsies septiņus vakarus pēc kārtas, laikā no 17. līdz 23.decembrim - omulīgajā "orange*bar", muzikālajā krogā "Rock’N’Riga", krodziņā "Pulkvedim neviens neraksta", alternatīvajā atpūtas vietā "kafejnīca Ėåķčķćšąä", mūzikas klubā "Kabata", bārā "Stacijas robeža" (pārcelts no VED 5.korpusa) un literāri muzikālajā klubā "Četri balti krekli". Katrā no koncertsērijas pieturas vietām mākslinieki pieskaņosies konkrētā kluba dvēseliskajai atmosfērai.

Arī šī gada labdarības turnejā "Ziemassvētku koncerti Vecrīgā" ieeja būs bez maksas, un tās laikā pasākumu dalībniekiem un apmeklētājiem būs pieejamas ziedojumu kastītes. Savāktos līdzekļus mūziķi ziedos "SOS bērnu ciematiem" (www.sosbernuciemati.lv) Valmierā un Īslīcē, kur ģimenes mīļumu un gādību saņem 143 bērni bāreņi un bērni, kuri palikuši bez saviem vecākiem.

"Šīs tūres būtība ir lauzt stereotipus, akustiskos/pusakustiskos koncertos nepiespiesti un brīvi, neatkarīgi no reliģiskajiem, žanriskajiem vai jebkādiem citiem "rāmjos iesprostojošiem" uzskatiem, radot māksliniekos un pasākumu apmeklētājos sajūtas, kas mums katram saistās ar 24.decembra vakaru, ko ikgadu pavadām mājās pie: mammām, tētiem, tantēm, onkuļiem, brāļiem un māsām … un arī mēs menedžeri, producenti, dzejnieki, komponisti, žurnālisti, klubu īpašnieki un visi, visi, kuriem mūzika ir mūža lielākā mīlestība, esam sirds radinieki ... īpaši patīkami ir arī tas, ka šajā koncertu sērijā nav iesaistīta nauda … visi mākslinieki ir mani draugi un kolēģi un dara to no tīras sirds un bez savtīgiem nolūkiem," par tūri stāsta tās radītājs Mārtiņš Beitiņš.

Informatīvi turneju "Ziemassvētku koncerti Vecrīgā" atbalsta Latvijas Mūzikas kanāls un "Platforma.lv".

"Ziemassvētku koncerti Vecrīgā" notiks:

Orange Bar -

Ceturtdiena, 17.decembris, plkst. 20.30 - 23.00

Jāņa sēta 5

Mākslinieki: PeR, Romiros, Elīna Silova, Kaspars Zlidnis un Uldis Beitiņš (Gain Fast), Riga Metro, Anna Ķirse ar grupu, Ansis Klintsons (Logo), Synonyms for Beauty un Gatis Mūrnieks, Gatis Mūrnieks un Uldis Beitiņš, maia’s marvellous, Emi, Diana Moon, Pēteris Ajuts (Elpo!), Ana un Katrīne, Goran Gora, Pionieris, Dairis, Lee Brikowskey, Sanija Būmane un The Picture, Limonāde u.c.

Rock’N’Riga -

Piektdiena, 18.decembris, plkst. 20.30 - 23.00

13.janvāra iela 33

Mākslinieki: Vasabi, Carpe Diem, Dzelzs Vilks, Elīna Silova un Aldis Lunde (Pienvedēja Piedzīvojumi), Anna Ķirse ar grupu, Ansis Klintsons (Logo), Double Faced Eels, V.I.P.P. Basbočka, Mārtiņš Vaters (IndyGo), Pēteris Ajuts (Elpo!), Bagi-Ra, Apēdājs, M.ART.A, S.P.B. u.c.

Pulkvedim neviens neraksta -

Sestdiena, 19.decembris, plkst. 20.30 - 23.00

Peldu iela 26/28

Mākslinieki: Very Cool People, Pionieris, Dairis, Skutelis, Ozols, Framest, Riga Metro, Sekkta, Anna Ķirse ar grupu, TāTāTā, Ansis Klintsons (Logo), Kārlis Kazāks, the Mundane, Radio Leningrad, Mārtiņš Vaters (IndyGo), Pēteris Ajuts (Elpo!), Sanija Būmane un The Picture, Anete Volmane u.c.

Leningrad.lv -

Svētdiena, 20.decembris, plkst. 20.30 - 23.00

Kalēju iela 54

Mākslinieki: Normunds Jakušonoks (Labvēlīgais Tips / Karakums), Vasabi, Ansis Klintsons (Logo), Bez PVN, Anna Ķirse ar grupu, V.I.P.P. Basbočka, Radio Leningrad, Acid Rain/Čehols, Mārtiņš Vaters (IndyGo), Andis un Renato, Pēteris Ajuts (Elpo!), Synonyms for Beauty un Gatis Mūrnieks, manGo, Goran Gora, Pionieris, Dairis, Sanija Būmane un The Picture, Ńāåģą, Bagi-Ra, Anete Volmane, Sol Luna u.c.

Kabata -

Pirmdiena, 21.decembris, plkst. 20.30 - 23.00

Peldu iela 19

Mākslinieki: Elīna Silova, Gatis Mūrnieks un Uldis Beitiņš, Anna Ķirse ar grupu, Ansis Klintsons (Logo), maia’s marvellous, V.I.P.P. Basbočka, Pēteris Ajuts (Elpo!), Synonyms for Beauty un Gatis Mūrnieks, Alvils Cedriņš, Ana un Katrīne, Monologs Divatā, Pent-in Dreams, Lee Brikowskey, ak69, Bagi-Ra u.c.

Stacijas Robeža -

Otrdiena, 22.decembris, plkst. 20.30 - 23.00

Dzirnavu iela 66

Mākslinieki: Normunds Rutulis, Amber, Roberts Gobziņš un Oranžās Brīvdienas, Elīna Silova, Riga Metro, Anna Ķirse, Vasabi, TāTāTā, Ansis Klintsons (Logo), Kārlis Kazāks, V.I.P.P. Basbočka, Pēteris Ajuts (Elpo!), Synonyms for Beauty un Gatis Mūrnieks, Alvils Cedriņš, Ana un Katrīne, manGo, Pionieris, Dairis, Pent-in Dreams, Lee Brikowskey, Foshpil, Bagi-Ra, Trauma Moralis, u.c.

Četri balti krekli -

Trešdiena, 23.decembris, plkst. 20.30 - 23.00

Vecpilsētas iela 12

Mākslinieki: Normunds Jakušonoks (Labvēlīgais Tips / Karakums), Ansis Klintsons (Logo), Riga Metro, Emi, Sanija Būmane un The Picture, Radio Leningrad, Pēteris Ajuts (Elpo!), Synonyms for Beauty un Gatis Mūrnieks, Alvils Cedriņš, Ana un Katrīne, Monologs Divatā, Pionieris, Dairis, Lee Brikowskey, Sanija Būmane un The Picture, Limonāde, Sol Luna, Foshpil, Bagi-Ra, maia’s marvellous, Livido, u.c.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.