Notiks Rīgas Motormuzeja kausa izcīņa radio vadāmo automašīnu driftā

12.decembrī notiks Rīgas Motormuzeja kauss radio vadāmo automašīnu driftā (RcDrift). Pasākums notiks muzeja telpās S. Eizenšteina ielā 6, Rīgā.

Reģistrēšanās pasakumam sāksies plkst.11.

Tas būs šī gada noslēdzošais pasākums šajā sporta veidā. Tajā piedalīsies Latvijas un Lietuvas braucēji, kuri cīnīsies par iespēju šogad pēdējo reizi uzkāpt uz goda pjedestāla.

Šosezon RcDriftā notikuši jau septiņi posmi, kas tika apvienoti ar Lietuvas čempionātu.

Katrā posmā piedalījās ap 20-30 dalībnieku no visām Baltijas valstīm un Polijas.

Ideja par Driftu ar RC modeli, savos pirmsākumos tika noskatīts no 1/1 mēroga drifta sacensībām, kur automašīnas tiek vadītas kontrolēta sānslīde, ievērojot trajektorijas ātrumu un sānslīdes dziļumu, tieši tādi paši kritēriji ir arī 1/10 driftam. Tomēr ir arī pāris atšķirības mašīnu uzbūvē, piemēram - patstāvīgā pilnpiedziņa, jeb 4WD, jo 1/1 drifta sacensībās piedalās mašīnas ar aizmugurējo piedziņu, jeb RWD. Otra atšķirība - radio vadāmajām mašīnām tiek uzstādītas speciālai driftam paredzētas riepas, kuras samazina mašīnas saķeri ar segumu, pretēji tam, ko dara 1/1 drifta sacensībās, kur braucēji nevar atļauties samazināt saķeri, jo iznākums var būt letāls gan mašīnai, gan pašam pilotam, taču RC modelis, tiek kontrolēts ar radio pults palīdzību, līdz ar to, sadursmes rezultātā pilots nav apdraudēts.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.