Raiņa un Aspazijas vasarnīcā notiks radošo konkursu "Zelta zirgam -100" noslēgums

12.decembrī plkst. 12.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Majoros notiks radošo konkursu "Zelta zirgam - 100" noslēgums.

Raiņa lugas simtgadei veltītais konkurss tika izsludināts trijos žanros: literārā eseja, vizuālā māksla un teātris.

Kas ir Antiņš - varonis, ideālists vai muļķis? Vai mūsdienu praktiskajā pasaulē, kur saimnieko vecākie brāļi, ir vieta trešajam dēlam? Kas ir stikla kalns un aizmigusī princese? Vai vertikāles sajūta nezūd un ar ko tas draud? Uz šiem jautājumiem atbildes meklēja 7. - 12. klašu skolēni, kas piedalījās literāro eseju konkursā. Viņu darbus izvērtēja rakstniece un tulkotāja Anna Žīgure, Raiņa pētniece Astrīda Cīrule un skolotājs Agris Andžāns.

Šobrīd muzejā apskatāma vizuālās mākslas konkursa dalībnieku darbu izstāde. Mākslas darbus vērtēs mākslinieki Maira Veisbārde, Jāzeps Pīgoznis un Inga Kreicberga.

Teātra konkursa dalībnieki - Jūrmalas skolu kolektīvi - rādīs Raiņa lugas "Zelta zirgs" fragmentus, ko vērtēs teātra zinātnieces Gunas Zeltiņas vadītā žūrija.

Svētku dienas dalībnieki varēs iepazīties ar muzeja speciālistu veidoto izstādi "Zelta zirgam" - 100 un izmēģināt laimi cirka spēlē, kurā visiem pazīstamos spēles varoņus nomainījuši lugas tēli, un, protams, uzzināt konkursu rezultātus un izbaudīt laureātu apbalvošanas prieku.

Visas akcijas "Zelta zirgam" - 100 atbalsta VKKF.

Svarīgākais