Pasniegs "Autortiesību bezgalības balvu 2013"

Nākamnedēļ, 2.decembrī, plkst.19 Dailes teātra mazajā zālē tiks pasniegta "Autortiesību bezgalības balvu 2013",informē Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/ Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) preses sekretārs Reinis Briģis.

AKKA/LAA dibināto "Autortiesību bezgalības balvu" pasniegs jau piecpadsmito reizi. To katru gadu pasniedz autoriem, kuru darbi iepriekšējā gadā tikuši visvairāk izmantoti visdažādākajos veidos: publiskā izpildījumā, TV, radio, publikācijās, mehāniskajā ierakstā CD vai DVD, ekranizējumos, dramatizējumos un citur.

Šogad balvu saņems literāti: Inga Ābele - par lugu "Jasmīns", Ēriks Hānbergs - par darbu "Pirmā grēka līcis" un Vigita Pumpure - par lugu "Kaimiņu būšana". Balvas saņēmēju vidū būs arī vizuālo un mākslas darbu autori: Margarita Stāraste par ilustrāciju izmantojumu bērnu grāmatās, Gunārs Binde par plašu un dažādu foto darbu izmantojumu un Ilmārs Blumbergs par mākslas darbu tālākpārdošanu, retranslēšanu un publicēšanu.

Grupas "Prāta vētra" pārstāvji Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Kaspars Roga, Māris Mihelsons, Ingars Viļums, Deivids Fīlds saņems balvu par dziesmas "Lantern" kā visvairāk izskanējušo muzikālo darbu. Balvu saņems arī Marats Ogļezņevs - par dziesmu "Miljonārs" un Aigars Krēsla, Rolands Ūdris un Aigars Grāvers - par dziesmu "Gaiss". Mārtiņš Jātnieks balvu saņems par dziesmu "Balle Baložos" kā visvairāk skanējušo debijas dziesmu, savukārt Valts Pūce un Pēteris Brūveris - par dziesmu "Šajā raibā pasaulē" kā visvairāk skanējušo jauniešu un bērnu dziesmu.

Kā visvairāk skanējušie akadēmiskās mūzikas skaņdarbi tiks apbalvoti Juris Karlsons par darbu "Adorate" un Ģirts Bišs - par darbu "Weinbach".

Varis Brasla, Alvis Lapiņš, Dāvis Sīmanis un Gunārs Zemgals saņems balvu par 1985.gada filmas "Emīla nedarbi" plašu izmantojumu.

Šī gada Autortiesību bezgalības balvas laureāti Ilmārs Blumbergs, Pēters Brūveris, Juris Karlsons un Valts Pūce balvu saņēma 1999.gadā, kad tika pasniegtas pirmās Autortiesību bezgalības balvas. Šie autori ir vairākkārtēji balvas ieguvēji.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais