Sarkandaugavā "Baltās nakts" laikā varēs baudīt reinkarnācijas tuneli

© publicitātes

Pirmo reizi mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" programmā šoreiz iesaistīsies arī Sarkandaugavas apkaime, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem 7.septembrī dos iespēju izbaudīt reinkarnācijas tuneli "Sarkandaugavas kods".

"Sarkandaugavas kods" būs iespēja aizraujošā veidā iepazīt Rīgas urbānās un industriālās kultūras sākumpunktu un piedalīties jauna radošā kvartāla veidošanas svētkos.

7.septembrī plkst.17 Tilta un Alekša ielas krustpunktā reinkarnācijas tunelis sāks savu darbu ar īpašu ceļojumu biedrības "Vizuālais kultūras klubs" veidotajā stereo trīsdimenisju laika mašīnā "Teleportācija". Interaktīvā laika mašīna "Baltās nakts" apmeklētājiem ļaus apciemot Sarkandaugavas vietas un cilvēkus no cita laikmeta un līdzdarboties apkaimes rītdienas veidošanā.

Savukārt no plkst.18 līdz 22 Āžu bulvārī notiks "Ņurbuļošana" - dzejnieka Aivara Neibarta mājas apciemošana. To šajā pasākumā izgaismos multimediāla projekcija, kā arī atmiņu stāsti un dzejas lasījumi kopā ar Eduardu Aivaru, Amandu Aizpurieti, Haraldu Sīmani, Dmitriju Sumarokovu un citiem.

Savukārt Priežu ielā no plkst.18.30 līdz pat 22 notiks "DZEJ-ISMU" darbnīca, kurā uz lielformāta kartoniem ikviens varēs radīt savas rindas, iedvesmojoties no somu mākslinieces Heidi Hāninenas ilustrācijas Aivara Neibarta dzejolim "Kaķisms" uz Priežu ielas ēkas.

Pie trešā trolejbusa galapunkta, Sliežu un Tilta ielas stūrī, plkst.18 sāksies mākslas akcija "Atdzimšana". Šajā sarīkojumā Sarkandaugavas iedzīvotāji un viesi simboliski "apglabās" apkaimes nepilnības un trūkumus un radīs manifestu nākotnes uzlabojumiem. Akcija noslēgsies ar īsu muzikālu gājienu uz Sarkandaugavas centru, lai simboliski sāktu jaunu kultūras laikmetu apkaimē.

Savukārt no plkst.17 līdz pat pusnaktij Sarkandaugavas centrā varēs iepazīties ar Sarkandaugavas attīstības biedrības apkaimes uzlabošanas plāniem un nākotnes vizualizācijām, lai kopīgi apspriestu, kā visu paveikt. Plkst.21 uzstāsies Vecrīgas pūtēju grupu "Baba-Jaga".

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē, no 7.septembra uz 8.septembri, norisināsies mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts", kura laikā Rīgas pilsētā būs aplūkojami 57 projekti, kas pārstāv dažādus žanrus.

Šogad mūsdienu kultūras forums notiek ar devīzi "Atver durvis!" un piedāvātos pasākumus Rīgā varēs baudīt Vecrīgā, Centrāltirgū un Spīķeru kvartālā, pilsētas centrā, kā arī Sarkandaugavā, Teikā un Šmerlī, Vecmīlgrāvī un Pārdaugavā.

Izklaide

17. un 18.septembrī "Kultūrtelpā Auss" norisinājās "Izdevniecības MicRec" organizētā pirmā "Maestro Songwriting Camp" dziesmu rakstīšanas nometne, kuru apmeklēja arī tās patrons Maestro Raimonds Pauls.

Svarīgākais