Nacionālais teātris sāks jauno sezonu

Š.g. 5.augustā Latvijas Nacionālā teātrī notiks sezonas atklāšanas svinīgā sapulce, kurā tiks pasniegtas tradicionālās teātra balvas - Veltas Līnes un Kārļa Sebra gredzeni, Elzas Radziņas kulons, kā arī apbalvota labākā aizvadītās sezonas izrāde un visnodarbinātākie aktieri.

Vēlāk teātra kolektīvs izbrauks uz Valli. Latvijas Nacionālajam teātrim kopš 1985.gada ir tradīcija, katru gadu 5.augustā Alfrēda Amtmaņa Briedīša dzimšanas dienā pulcēties režisora mājās, šobrīd muzejā -Valles "Zvanītāju Bukās", un kopā ar Valles pašdarbības kolektīviem sniegt svētku koncertu. Katru otro gadu muzejs piešķir Alfreda Amtmaņa Briedīša prēmiju kādam no Nacionālā teātra aktieriem.

Pirmās jaunās sezonas pirmizrādes paredzētas jau 12. septembrī tās būs režisores Ināras Sluckas iestudētā izrāde "...bagātā kundze..." pēc A. Upīša darbu motīviem, kas skatāma Lielajā zālē. Ināra Slucka sezonas atklāšanas izrādei izvēlējusies vienu no slavenākajām latviešu kinofilmām – „Pie bagātās kundzes”. Andreja Upīša stāsti par 20. gadu Rīgu zelta burtiem ierakstīti latviešu literatūras klasikā un šodien izskan tikpat aktuāli, kā toreiz, kad sarakstīti. Izrādes centrā - Emmas Kārkls sapnis par īsto dzīvi, kurā nauda nav jāpelna salīkušu muguru, jo jaunām un skaistām sievietēm to parasti sagādā viņu pielūdzēji. Diemžēl visi sapņi nepiepildās…

Lomās: Inga Misāne, Līga Liepiņa, Ģirts Jakoļevs, Normunds Laizāns, Juris Lisners, Zane Jančevska, Jānis Skanis, Uldis Norenbergs, Lolita Cauka, Zane Dombrovska, Mārtiņš Brūveris, Egils Melbārdis, Anete Saulīte, Voldemārs Šoriņš, Indra Burkovska, Juris Jope, Egils Melbārdis, Anna Klēvere, Jurģis Spulenieks, Mārcis Maņjakovs, Juris Hiršs, Uldis Norenbergs, Ilze Rudolfa, Lolita Cauka, Anete Saulīte, Evija Skulte, Ingrīda Andriņa, Gunta Virkava, Sanita Pušpure ,Gunta Virkava, Anete Saulīte.

Okartes Jaunajā zālē  pirmizrādi piedzīvos Režisora Regnāra Vaivara jaunais kamermūzikls "Titāniks".

Mūzikls ir ideāla, šarma un erotikas apdvesta pasaule, kurā nav depresīvas sadzīves, tātad - seksīga pasaka, kuru noskatoties vidējo pieaugušo indivīdu pārņem sajūta, ka arī viņa dzīvē turpmāk viss kļūs brīnišķīgāks. Tātad - patīkams izklaides žanrs bez moralizēšanas un grūtsirdības, kas allaž ir labi un vajadzīgi.

Scenogrāfa Aigara Ozoliņa veidotajā skatuves telpā darbosies Ieva Aniņa, Marija Berziņa, Madara Botmane, Gundars Grasbergs, Arturs Krūzkops, Ģirts Liuziniks, Artis Drozdovs.Kostīmus un horeogrāfiju veidojusi māksliniece Anta Priedīte.

Savukārt aktieru zālē debitēs režisors Dāvis Auškāps ar Jevgeņija Griškoveca lugas "Satisfakcija" izrādi.

Lugā "Satisfakcija" uzticība joprojām ir uzmanības centrā. Biznesmenis Saša sarīko psiholoģiskā terora paraugstundu savam jaunajam kolēģim Dmitrijam, jo tas flirtējis ar viņa sievu. Mūsdienu duelim izraudzītie ieroči ir stiprais alkohols, likme - miljons dolāru.Lomās: Ivars PUGAIvars KĻAVINSKISLīga ZEĻĢEMārtiņš EGLIENSKaspars ANIŅŠ, Mārtiņš UPENIEKS