Ģertrūdes ielas teātris piedalās laikmetīgā teātra festivālā Itālijā

Santarkandželo pilsētā Itālijā no līdz 21.jūlijam notiek 43.ikgadējais Starptautiskais mākslu festivāls Santarkandželo-2013.

Santarkandželo festivālā četrus vakarus pēc kārtas, no 18.jūlija - 21.jūlijam, tiks spēlēta Karla Alma, Ievas Kauliņas, Kārļa Krūmiņa un Valtera Sīļa izrāde "Leģionāri". Ģertrūdes ielas teātris ar izrādi "Leģionāri" līdz šim jau ir viesojies Stokholmā, Tallinā, Tartu, Sanktpēterburgā un Maskavā. Izrādes radošajai komandai viesturneja Itālijā cita starpā ir īpaša arī ar to, ka Kārlis Krūmiņš savu lomu spēlēs itāļu valodā. Sagatavoties lomas spēlēšanai itāļu valodā aktierim Kārlim Krūmiņam palīdzēja itāļu valodas skolotājs Harry Sansonetti. Oriģinālversijā, kādu to pazīst skatītāji Latvijā, izrādes "Leģionāri" pamatvalodas ir latviešu un angļu, epizodēs skanot zviedru, vācu un somu valodai. Izrāde, gan Latvijā, gan ārpus tās, vienmēr tiek spēlēta bez tulkojuma, un, viesojoties ārpus Latvijas, tās pamatvaloda līdz šim ir bijusi angļu, epizodēs saglabājot zviedru, latviešu, vācu un somu valodu, kā arī atsevišķās epizodēs runājot tās valsts valodā, kurā izrāde tiek spēlēta.

Pēc viesizrādēm Santarkandželo "Leģionāru" komanda dosies uz Tamperi (Somijā), kur 6.augustā un 7.augustā izrāde piedalīsies Tamperes Teātra festivālā, vecākajā un lielākajā profesionālās teātra mākslas festivālā Ziemeļvalstu reģionā.

Santarkandželo festivāla aizsākumi meklējami 1971. gadā, kad šeit notika pirmais Starptautiskais ielu teātra festivāls,ar mērķi iepazīstināt skatītājus ar aktuālo teātra pasaulē un tuvināt mākslu pilsētas iedzīvotājiem, atdzīvinot laukumus un ielas. Šodien tas ir Starptautisks mākslu festivāls, kas joprojām ir aktuālāko skatuves mākslu tendenču epicentrs, piedāvājot skatītājiem iepazīties ar spilgtām dejas un teātra izrādēm, performancēm, hepeningiem, ko veidojuši gan labi zināmi un atzinību guvuši, gan jauni skatuves mākslinieki no Itālijas un ārvalstīm. Festivāla programmu bagātina arī izstādes, filmu seansi, radošās darbnīcas un koncerti, kas kļuvuši par neatņemamu tās sastāvdaļu. Desmit dienas nelielās pilsētas dzīves ritmu pilnībā nosaka festivāls, ar savām aktivitātēm visas pilsētas teritorijā aizraujot pilsētas pastāvīgos iedzīvotājus un viesus.