XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos piedalās arī amatierteātri

XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem gatavojušies arī Rīgas amatierteātri, kas 2. un 5. jūlijā aicina svētku dalībniekus, kā arī ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi uz izrādēm Vērmanes dārzā, VEF Kultūras pilī un Dailes teātrī.

2. jūlijā Vērmanes dārzā būs iespēja redzēt Rūdolfa Blaumaņa dramaturģijas iestudējumus Rīgas Skolēnu pils teātra „Zīļuks” un Rīgas Kultūru vidusskolas teātra sniegumā.

VEF Kultūras pilī šajā pašā dienā plkst. 16.30 skatītāji aicināti uz Latvijas Universitātes Studentu teātra H. Paukša lugas „Es pagaidīšu aiz durvīm” izrādi – vienu no jaunākajiem Rīgas amatierteātru veikumiem latviešu oriģināldramaturģijā. Plkst. 17.45 skatītājus priecēs Latvijas Kultūras koledžas Studentu teātris ar dziesmu un deju uzvedumu „Lai līgojam, lai svinam”. Savukārt plkst.18.00 īpašs notikums, apmeklētājiem būs iespēja redzēt Ventspils teātra izrādi, M.Zālīte „Dzīvais ūdens”, režisors Agris Krūmiņš. Izrāde ir Latvijas amatierteātru skates „Gada izrāde 2010” fināliste, kas pārstāvējusi Latvijas amatierteātrus gan X Starptautiskajā amatierteātru forumā „AIDAS 2011” Lietuvā, gan „VII NEATA festivālā 2012” Dānijā.

5. jūlijā plkst. 12.00 Dailes teātra mazajā zālē skatītāji aicināti uz Rīgas tautas mākslas centra „Ritums” teātra studijas „Haritas” G. Priedes lugas iestudējumu „Aivaru gaidot”.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais